Tetszett a cikk?

A Tilos Rádióban ez év február 4-én tettek közzé egy, Orbán Viktor volt kormányfőt "gyűlöletkeltő módon minősítő és vallási meggyőződést sértő" hallgatói véleményt.

A Magyar Nemzet című napilap honlapján korábban az szerepelt, hogy a Tilos Rádióban február 4-én felolvasott sms szövege a következő volt: "Orbán Viktor egy köpönyegforgató fasiszta patkány, ne dőljünk be neki. Pusztuljanak az egyházak. Éljen Barangó". Az elektronikus levélüzenet ismertetése után a műsorvezető elhatárolódott annak tartalmától, és jelezte, ilyen tartalmú üzeneteket a jövőben nem olvasnak be.Az ORTT Panaszbizottsága egyhangúlag megállapította: "a volt kormányfővel kapcsolatban használt minősítő jelző - ízléstelenségén túlmenően - ellentétes a médiatörvény azon előírásával, hogy a műsorszolgáltató tevékenysége nem lehet alkalmas személyek elleni gyűlölet keltésére." Az egyházakra vonatkozó megjegyzés az ORTT szerint a médiatörvény azon rendelkezését sérti, amely szerint a műsorszolgáltatónak "a vallási vagy hitbeli meggyőződést sértő hanghatások bemutatása előtt a közönség figyelmét erre a körülményre fel kell hívnia". Mint az ORTT Panaszbizottsága megállapította, a panaszolt hallgatói vélemény műsorszolgáltató által történő megfontolás nélküli közzététele tehát a fentiekre tekintettel törvénysértő. A médiahatóság úgy foglalt állást: a hallgatói véleménytől való műsorvezetői elhatárolódás nem mentesíti a műsorszolgáltatót az alól, hogy törvénysértés történt. A testület szerint "a műsorszolgáltatótól ugyanis minden szempontból elvárható, hogy a törvénysértő vagy az általános közízlést súlyosan sértő, ízléstelen hallgatói megnyilvánulásokat kiszűrje, azoknak ne adjon teret az általa sugárzott műsorban." (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Méregdrágán kelt el Rod Stewart egykori periszkópos Lamborghinije

Méregdrágán kelt el Rod Stewart egykori periszkópos Lamborghinije

Ezt a hat számot kellett volna eltalálni

Ezt a hat számot kellett volna eltalálni

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap