Tetszett a cikk?

A sajtó nyilvánossága előtt tárgyalt Medgyessy Péter miniszterelnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök, volt kormányfő az Országházban. A megbeszélésen egyebek mellett az Európai Unióról, a határon túli magyarság helyzetéről és az egészségügyről volt szó.

A Fidesz elnökét Medgyessy Péter hívta meg, majd a találkozó helyszínén indítványozta, hogy megbeszélésük nyilvános legyen. A Fidesz elnöke annak ellenére eredményesnek minősítette a találkozót, hogy azon "átfogó megállapodás" nem született. Szerinte az "jó dolog", hogy az egész ország láthatta: nagyon fontos kérdésekben továbbra is távol vannak az álláspontok.A megbeszélésen sikerült megegyezni, hogy a határon túli magyaroknak járó elmaradt családtámogatási összegeket kifizetik. Továbbá a kormányfő kijelentette, hogy nem akarja a parlamenti pártokra ügydöntő népszavazással rákényszeríteni korábbi közjogi indítványait.Ám nem tudtak megegyezni a felek többek között a Sapientia egyetem és a székelyföldi autonómia, valamint a tőzsdei árfolyamnyereség-adó visszaállítása, az otthonteremtés folytatása kérdéskörökben.Orbán Viktor a mai közéleti viszonyok mellett jó aránynak tartja, hogy a kormányfő a Fidesz javaslatai közül kettőt elfogadott.A korábbi miniszterelnök már a folyosón azt mondta, folytatni az eszmecserét csak úgy lehet, ha pontosan tisztázzák, hogy miről lesz szó. Orbán Viktor szerint ugyanis formabontó ez a mostani találkozó, a váratlan sajtónyilvánosság miatt, és, mert szerinte nem azok a kérdések hangzottak el, mint amiről a meghívó szólt.Szerinte akkor volt eredménye ennek a mostani találkozónak, ha az emberekben meglévő bizonytalanságot sikerült csökkenteni. S ki kellene végre mondani, hogy a "Draskovics-csomag elegendő megszorítás lesz-e" az év gazdasági problémáinak megoldására, vagy újabbra lehet később számítani.A Fidesz képviselőcsoportja sikeresnek és eredményesnek tartja Orbán Viktor és Medgyessy Péter találkozóját, ugyanakkor úgy gondolja, konkrét ügyekben is meg kell mutatni az összefogást. Az ellenzéki párt frakciójának szóvivője azt mondta, üdvözlik a miniszterelnök ígéretét, hogyha a Fidesz olyan javaslatot tud kidolgozni a gyógyszerek általános forgalmi adójának csökkentésére, amely nem sérti az uniós megállapodást, akkor a kormány azt esetleg támogatja. Halász János részletekről most nem beszélt, de elmondta, hogy a javaslatot hamarosan kidolgozzák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit csináltak 350 éve egy gyilkos járvány ellen?

Mit csináltak 350 éve egy gyilkos járvány ellen?

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről

Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én

Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én