Tetszett a cikk?

A kormány takarékossági intézkedései nem érintik a nemzeti fejlesztési terv keretében az európai uniós alapok fogadásához szükséges magyar társfinanszírozást.

Mindezt Baráth Etele, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal politikai felügyeletét ellátó államtitkár jelentette ki kedden az Országgyűlés integrációs bizottsága ülésén. Hörcsik Richárd (Fidesz), a bizottság alelnöke merésznek nevezte Baráth Etele államtitkár kijelentését, amely szerint a Draskovics-csomag nem érinti az uniós támogatáshoz szükséges hazai finanszírozást.Baráth Etele elmondta: a Miniszterelnöki Hivatal fejezetében az EU-integráció sorban megjelenő 11,4 milliárd forintos megtakarításból a Nemzeti Fejlesztési Hivatalt és az általa irányított területet 2,6 milliárd forint értékű csökkentés érinti. A megtakarítás a Nemzeti Fejlesztési Hivatal működési költségére, illetve a második pályázatelőkészítő alapra vonatkozik. Az első pályázatelőkészítő alapprogram 2004-ben nem fejeződik be, hanem áthúzódik 2005-re. Összességében így mintegy 4 milliárd forint marad pályázat előkészítésére.Baráth Etele kérdésre válaszolva elmondta: a PHARE- és az ISPA-támogatásokból nem veszett el semmi. Közölte, hogy különbséget kell tenni a keret terhére vállalt kötelezettség és a felhasználás között. Az előcsatlakozási alapok esetében a kifizetésről az Európai Unió dönt, ezért ez csúszhat, ami nehézséget okozhat a magyar vállalkozóknak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek