Tetszett a cikk?

Egyhangú szavazással közterület-használati engedélyt adott szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága arra, hogy a Hősök terén a kormányzat az európai uniós csatlakozás kapcsán ünnepséget rendezhessen.

A Miniszterelnöki Hivatal kérésére a közgyűlés múlt heti, rendkívüli ülésén öt napra felfüggesztette azt a rendeletét, amely megtiltja a Hősök tere díszburkolatán húsz négyzetméternél nagyobb tárgyak elhelyezését.A kormányzat egyebek közt hétszáz négyzetméteres színpad felállítását tervezi a téren a hét végi ünnepségekre. Ugyancsak egyhangú szavazással visszavonta a bizottság azt a két héttel korábbi határozatát, amellyel több száz telefonfülkén különböző méretű, jellegű reklámtábla elhelyezését engedélyezte.Demszky Gábor főpolgármester korábban hiányolta az előzetes hivatali koordinációt, és indokolatlanul alacsonynak tartotta a cég helyszíni javaslata alapján megállapított közterület-használati díjat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!