Tetszett a cikk?

Megállapodás született, miszerint májusban és júniusban nem kell szabálysértési bírságot fizetni a drosztrendeletet be nem tartó taxisoknak.

A megállapodás a Fővárosi Közgyűlés kereskedelmi és turisztikai bizottsága és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) közlekedési osztálya között jött létre. A két fél megállapodott abban, hogy újabb állomáshelyek létesítésének feltételeit is megvizsgálják. Így a jelenlegi 1.255 helyett akár 2.200 taxiállomás lehet.Antal Attila, a BKIK közlekedési osztályának elnöke elmondta, hogy a kamara egyeztetést folytat a taxis érdekképviseleti szervekkel annak érdekében, hogy ne demonstráljanak, ne kezdeményezzenek szervezett megmozdulást, és ne szervezkedjenek a taxiállomás használati díj befizetése ellen.Az április 1-jén hatályba lépett drosztrendelet továbbra is érvényben marad, csupán a ki nem jelölt helyen várakozó vagy utasokat felvevő taxisok szabálysértési büntetésétől tekintenek el az illetékes szervek – tette hozzá.Tekintettel a megállapodásra, nem lesz kedden taxisdemonstráció. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!