Tetszett a cikk?

Megállapodott a négy parlamenti párt az európai parlamenti választási törvény módosításáról, az Országgyűlés hétfőn szavaz az előterjesztésről. A külföldön élők voksolása 300 helyett 40 millió forintba kerül.

A megoldás lényege, hogy a külképviseleteken leadott szavazatokat az ott dolgozók eljuttatják az Országos Választási Bizottsághoz, ahol a pártok jelenlétében számolják majd meg azokat. Az MSZP, az MDF és az SZDSZ támogatja a javaslatot, míg a Fidesz megígérte, hogy nem fogja megakadályozni a törvénymódosítás elfogadását, amely a Fidesz kérésére csak egy alkalomra, 2004. június 13-ra szól – tudósít az MTI."Senki nem gondolta, hogy ilyen kevesen fognak a külképviseleteken szavazni. Mindenki azzal számolt, hogy legalább 25-30 ezer ember fog külképviseleten szavazni, ennek a tizede jött össze” - mondta Herényi Károly az MDF frakcióvezetője. Ha a külképviseleti szavazás a korábban elfogadottak szerint zajlott volna, és 71 nagykövetségre utaztak volna ki pártmegbízottak a szavazás ellenőrzésére, összesen mintegy 300 millió forintba került volna annak a 2415 magyar állampolgárnak a szavazata, aki időben jelezte, hogy részt kíván venni a külképviseleteken megrendezendő voksolásokon.Több Európán kívüli országba, így Kubába, Nigériába és Mongóliába egyetlen szavazó miatt utaznak a négytagú bizottságok. A kormány eredetileg elektronikus szavazást javasolt, ám a Fidesz ebbe nem ment bele, és a kétharmados többésget igénylő törvény ügyében öszvérmegoldás született, ami - ha a pártok állják a szavukat - már hétfőn kimúlik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Furcsa hiba: egy kedvezmény miatt maradnak ki szállásadók ezrei az állami kártérítésből

Furcsa hiba: egy kedvezmény miatt maradnak ki szállásadók ezrei az állami kártérítésből

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Pár napig még marad a ködös, hideg idő