Franz Beckenbauer először nyilatkozott arról, hogy Lothar Matthäus lehetne a német labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A magyar válogatottat irányító szakember cáfolja a Bild am Sonntag által tőle idézettek, miszerint ha felkérnék, azt ajánlaná, hogy Rudi Völlerrel együtt vezesse a Nationalelfet.

Beckenbauer, a német szövetség (DFB) alelnöke kijelentette: – Meg vagyok győződve arról, ha a következő napokban találkozunk a vezetőkkel, akkor Lothar lesz az egyik téma.A jelenleg feleségével Mallorcán nyaraló, játékosként 150-szeres válogatott Matthäus úgy nyilatkozott, még nem keresték meg a DFB-től. – Sok barátom felhívott, hogy miért nem én leszek a szövetségi kapitány. De még nem léptem kapcsolatba Beckenbauerrel. Úgy vélem, alkalmas lennék a feladatra. A játékosok hallgatnak rám, és főként a fiatalokra építenék.Matthäus, akinek szerződése 2006-ig szól az MLSZ-nél, konkrét elképzeléseiről is beszélt a Bild am Sonntagnak: - Amennyiben a DFB megkeresne, azt ajánlanám, hogy Rudi Völlerrel együtt vezessük a csapatot. Rudi lenne a menedzser, én a kapitány.Matthäus a magyar szövetség honlapján múlt csütörtökön még így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: "Lehet, hogy a német válogatottnál kapitányt keresnek, ám Magyarországon a közeljövőben aligha kell hasonló gondokon úrrá lenni. Én most a magyar futball ügyét képviselem, a német labdarúgásért jelen pillanatban semmit sem tehetek."- A Bild am Sonntagban megjelent cikk csak az újságíró fantáziájából született. Semmilyen kapcsolatban nem állok a szövetséggel, nekem Magyarországon vannak feladataim. Amíg meg nem keresnek otthonról, addig ez számomra nem téma - mondta a távirati irodának a jelenleg feleségével Mallorcán nyaraló, játékosként 150-szeres német válogatott legenda.

(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Király Linda megint magyarul énekel

Király Linda megint magyarul énekel

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Kampányfinanszírozási botrány: bizonyítékok vannak Trump ellen?

Kampányfinanszírozási botrány: bizonyítékok vannak Trump ellen?

41 éve egy magyar családé ez a gyönyörű Wartburg, ami most eladó

41 éve egy magyar családé ez a gyönyörű Wartburg, ami most eladó

Mindent felfal a gömböc: egyetemet, sajtót, munkásokat

Mindent felfal a gömböc: egyetemet, sajtót, munkásokat

Bikinis és félmeztelen Mikulások kocogtak a belvárosban (fotók)

Bikinis és félmeztelen Mikulások kocogtak a belvárosban (fotók)