Piros Györgyi cáfolta azt a sajtóinformációt, amely szerint ügyeletet ellátó "csúcsvezetőként" Szegeden kellett volna tartózkodnia július 3-án, amikor az intézményből tévesen küldtek át egy beteget koponyaműtétre az idegsebészeti klinikára.

A Délmagyarország című szegedi napilap hétfői számában azt írta, hogy az ügyeleti rend szerint az ügyeletet ellátó "csúcsvezetőnek" szombaton és vasárnap "illik személyesen tájékozódnia az intézményben, és elvileg Szegeden kellene tartózkodnia". A vizsgálati jegyzőkönyvből pedig azt idézte az újság, hogy "Piros Györgyike sem személyesen, sem telefonon az adott napon nem érdeklődött az ügyeletet teljesítő kollégáktól" az intézményben történt eseményekről.A városi kórházból július 3-án tévesen küldtek át az idegsebészeti klinikára koponyaműtétre egy idős beteget, aki az operáció után néhány nappal elhunyt.Az úgynevezett telefonos igazgatói rendszer az orvosi betegellátási munkától teljesen elkülönülten működik, amely arra hivatott, hogy az ügyeletes igazgató az intézmény működésében beállt zavarok, tűzkár, műszaki és egyéb események esetén intézkedjen. Ez a felügyeleti rendszer telefonos elérhetőséget jelent, az ügyeletes igazgató elhagyhatja a várost - mondta a megbízott orvos-igazgató."Július 3-án én ezt az igazgatói felügyeletet láttam el, a mobiltelefonom végig be volt kapcsolva, azonban semmilyen értesítést nem kaptam. Holott a szabályok szerint a sajnálatos esemény megtörténte után az ügyeletvezetőnek értesítenie kellett volna" - mondta az orvos-igazgató. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fellélegezhet Justin Bieber, új negatív rekord született a YouTube-on

Fellélegezhet Justin Bieber, új negatív rekord született a YouTube-on

Budapestre jön Tom Jones

Budapestre jön Tom Jones

Mesterséges meteorzáport csinál egy japán cég

Mesterséges meteorzáport csinál egy japán cég

Alkotmányjogász: alapvető jogelvek sérülhettek a rabszolgatörvény elfogadásakor

Alkotmányjogász: alapvető jogelvek sérülhettek a rabszolgatörvény elfogadásakor

Alakul az összefogás az önkormányzati választásokra

Alakul az összefogás az önkormányzati választásokra

Megjelent a játék, amelyik a Fortnite-nál is népszerűbb lehet

Megjelent a játék, amelyik a Fortnite-nál is népszerűbb lehet