Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc berobbant a köztudatba ismertsége 15, népszerűsége pedig 17 százalékkal nőtt egy hónap alatt. A többi MSZP-s politikus népszerűsége szintén jelentős mértékben emelkedett – írja a Medián kutatására hivatkozva a Magyar Hírlap.

Gyurcsány Ferenc ismertsége 78-ról 93 százalékra nőtt egy hónap alatt, és még ennél is nagyobb mértékben, 26-ról 43 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik "szívesen látnák fontos politikai szerepben". Ennyi idő alatt ilyen mértékű népszerűség-növekedést az elmúlt másfél évtizedben még soha nem regisztrált a Medián. Gyurcsány népszerűsége szinte kizárólag a kormánypárti szavazók körében nőtt, az MSZP-seknél több mint harminc százalékkal. Más szocialista politikusok szintén profitáltak a változásokból.Medgyessy Péter lemondása és az új kormányfőjelölt kiválasztása nem befolyásolta az MSZP támogatottságát: a vezető kormánypártra a teljes népesség 23 százaléka szavazna, éppen annyian, mint a kormányválság kitörése előtt.A Fidesz-MPSZ veszített néhány százaléknyi támogatót, így a "bizonytalan" szavazók rekordméretű aránya mellett a teljes népességben két százalékkal, a választani tudó "biztos" szavazók körében hét százalékkal csökkent a Fidesz-MPSZ előnye az MSZP előtt, amely még mindig 16 százalékpontos.Kuncze Gáborra és Csillag Istvánra a kormányválság kirobbantásáért nehezteltek meg az MSZP hívei, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy csak az ő körükben romlott a két liberális politikus megítélése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Szijjártót jachtoztató Szíjj László 8,6 milliárdos tendert nyert

A Szijjártót jachtoztató Szíjj László 8,6 milliárdos tendert nyert

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között

Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között