Tetszett a cikk?

Bombariadó miatt vizsgáltak át egy szerelvényt a hatvani pályaudvaron kedden, de a tűzszerészek nem találtak semmit. Egy üzenet szerint a magyar katonák Irakból való kivonásának követelése lehet a háttérben.

Ezt Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte. A MÁV egy e-mail üzenetet kapott, amelyben azt közli egy bejelentő: tudomása van arról, hogy a Hatvanból 14.15-kor induló vonatot fel akarják robbantani, ezzel azt követelve, hogy a magyar katonákat vonják ki Irakból - mondta a szóvivő.Garamvölgyi közölte: az ORFK tűzszerész szolgálata a vonatot indulás előtt átvizsgálta, de nem talált semmit. Így a szerelvény menetrend szerint elindult, és rendben meg is érkezett Nyíregyházára. Az átvizsgálásban és a biztosításban 150 rendőr vett részt, az akció költsége egymillió forint.Garamvölgyi szerint a személyvonat több mint 30 helyen állt meg, a tűzszerészek a hatvani átvizsgálás után Nyíregyházáig kísérték a szerelvényt. Az ezredes tájékoztatása szerint minden megyei rendőr-főkapitányságot és városi rendőrkapitányságot értesítettek, ahol a vonat megállt, hogy ellenőrizzék a felszálló utasokat mielőtt odaér a szerelvény.Közveszéllyel való fenyegetés miatt indítanak eljárást, amely során ki kell nyomozniuk, hogy ki küldte az e-mailt - tette hozzá Garamvölgyi. A MÁV fődiszpécsere azt mondta, hogy a vonat indulása előtt körülbelül két órával érkezett a bejelentés. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!