szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az alkotmányügyi bizottság ülésén támogatta azt a bizottsági módosító javaslatot, amely szerint a Szülőföld Alap javára fel lehetne ajánlani az szja egy százalékát.

A bizottság támogatta azt a módosító indítványt is, amelyet a jegybanktörvény módosításáról szóló - a köztársasági elnök által az Országgyűlésnek visszaküldött, ezért ki nem hirdetett - törvényhez nyújtottak be, és amely azt javasolja, hogy a monetáris tanács tagjainak felsorolásában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris politikáért felelős alelnöke helyett "az MNB elnöke által javasolt egy alelnök" kifejezés szerepeljen.

Salamon László (Fidesz) a javaslatról azt mondta: nem lát érdemi változást a Mádl Ferenc által megfontolásra visszaküldött törvényjavaslat és a módosító indítvány szövege között. Mint mondta, a köztársasági elnök állásfoglalása szerint a monetáris politikáért valamennyi alelnök felelős, a javaslat pedig gyakorlatilag az eredeti szöveghez képest ugyanúgy egy alelnököt emelne ki, "csak a szóhasználat más".

Devánszkiné Molnár Katalin (MSZP) elmondta: a javaslat nem tartalmaz kiemelést, hanem a köztársasági elnök azon megállapítását ismeri el, hogy az elnök és az összes alelnök felel a monetáris politikáért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!