szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Aki sok felvágottat eszik, bélrákot kaphat.

Ezt állapították meg német kutatók, azzal kiegészítve, hogy minél magasabb a felvágott feldolgozottsági foka, annál nagyobb az esély egy gyomordaganatra.

Az Apotheken Umschau című folyóirat szerint a német táplálkozástudományi társaság ezért azt ajánlja, hogy a wurstfogyasztást ajánlatos napi három dekagrammra korlátozni.

A rákkockázatért a telített zsírsavakat teszik felelőssé, márpedig ilyeneket bőségesen tartalmaz az igen népszerű német felvágott.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

MTI Világ

Rákkeltők a légfrissítők?

A háztartási illatosítók kiskereskedelmének azonnali betiltását követelik olasz fogyasztóvédők, mert szerintük a forgalomban lévő légdezodorok nem felelnek meg a környezetvédelmi előírásoknak, irritáló, allergiát okozó és rákkeltő anyagokat tartalmaznak.

Tech

Rákkeltő lehet az új kocsik szaga?

Fejfájást, hányingert és szédülést okozhatnak az új gépkocsik belső terében lévő vinil-és műanyageszközök által kibocsátott gázok, amelyek kémiai összetételüket tekintve több rákkeltő anyaggal is kapcsolatba hozhatóak – állapították meg ausztrál kutatók.