szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Antennát rakhat egy mobilszolgáltató cég a Rudas fürdő kéményére, a cég által vállalt évi 1 millió forintos bérleti díjnak azonban a dupláját kéri a fővárosi önkormányzat.

A Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottsága kedd délután Zsinka László (MIÉP) indítványára, egy tartózkodással döntött a díj megemeléséről, illetve a szerződés jóváhagyásáról. Kupper András (Fidesz) ugyancsak kevesellte az évi egymillió forintos díjat, mondván, hogy már évekkel korábban másfél millió forintot kértek a műjégpályán elhelyezett antennákért.

Egyhangúlag hozzájárult a bizottság ahhoz, hogy a közterület-fenntartó rt. áfa nélkül 108 millió forintért megvegyen egy szintén fővárosi tulajdonú településtisztasági kft.-től a III. kerületi Csillaghegyi úton egy közel 7 ezer négyzetméteres ingatlant, téli síkosságmentesítő anyagok fedett tárolásához.

Többségi szavazással tudomásul vette a bizottság, hogy a fővárosi utcabútor-tender győzteseivel, köztük a MAHÍR Rt.-vel egymillió forintért megköthesse az önkormányzat egy ügyvédi irodán keresztül a szerződést.

Hasonlóképpen többségi döntéssel, zárt ülésen tudomásul vette a testület azt a szakmai koncepciót, amit a Corvin-Szigony projekt szerződés módosítására készítettek. Az ellenzék nem értett egyet azzal, hogy egy ilyen, csak általánosságokat tartalmazó anyagot zárt ülésen tárgyaljanak. A projekt keretében a főváros és a VIII. kerület több tízmilliárd forintos fejlesztéssel, külső befektető bevonásával nagyarányú ingatlanfejlesztést tervez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Gazdaság

A T-Mobile rovására nőtt a Vodafone és a Pannon

Tavaly decemberben a mobil előfizetések száma a november végihez képest 2,4 százalékkal, abszolút értékben 203 ezerrel növekedett. A hónap végén a három magyarországi GSM-szolgáltató összesen 8 millió 727 ezer előfizetést tartott nyilván.

MTI Gazdaság

A mobiltelefonok húzták a magyar exportot

A külkereskedelmi áruforgalom hiánya tavaly az első tizenegy hónapban 4,055 milliárd euró volt, szemben az előző év azonos időszaki 3,791 milliárd eurós deficittel - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Tavaly novemberben megugrott az export, részben az itthon gyártott mobiltelefonok növekvő kivitele miatt.

MTI Itthon

Negyvenmilliós bírság a T-Mobile-nak

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa szerint a T-Mobil Magyarország Távközlési Rt. a relax díjcsomagokkal kapcsolatos tájékoztatásával megtévesztette a fogyasztókat, ezért a céget 40 millió forintra bírságolták.

hvg.hu Tech

Még több lesz a mobiltelefon és az üres polc ad fel megrendelést

A Deloitte tanácsadó multi Technológia, Média és Telekommunikáció Csoportja erre az évre óriási növekedés jelez a mobiltelefóniában, továbbá a PSTN, VoIP és szélessávú kapcsolatok megerősödését vetíti előre, sőt az RFID alkalmazásának széleskörű elterjedését vetíti előre. A ma még kevéssé ismert betűkódokat az alábbiakban megfejtjük.

Infinit Tech

Ezrével maradnak laptopok és mobiltelefonok a taxikban

A figyelmetlen utasok az elmúlt fél évben csaknem ötezer laptopot és hatezer zsebszámítógépet és több mint 60 ezer mobiltelefont felejtettek a londoni taxikban - derült ki a Taxisofőrök Szövetsége és a Pointsec mobilbiztonsági cég „Taxi survey 2005” címet viselő legfrissebb felméréséből.