szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két szülő azért fordult az Alkotmánybíróságnak címzett beadványában a kétszintű érettségi szabályozásának felülvizsgálatát és egyes pontjainak megsemmisítését kéri.

Alkotmánybírósághoz fordult a Tüskevár Országos Szülői Egyesület nevében két szülő; beadványukban a kétszintű érettségi szabályozásának felülvizsgálatát és egyes pontjainak megsemmisítését kérik.

Az érettségi vizsga szabályozása jelenlegi formájában súlyos esélyegyenlőtlenséget okoz az idén és a tavaly (vagy korábban) érettségizettek között a felsőoktatási felvételi eredményeinek megállapításánál - mondta Márkus Zsuzsa az egyesület nevében a beadvány átadását követően. A szülők szerint hátrány éri az idén érettségiző tanulókat, ezért kérik a kormányrendelet vonatkozó passzusának megsemmisítését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Érettségi próbaverseny az interneten

Országos online középiskolai érettségi próbaversenyt rendez három tantárgyból március 1-e és április 20-a között a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ): a diákok mintegy ötvenezer feladaton tesztelhetik tudásukat.

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra