szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés honvédelmi bizottsága is tájékozódni szeretne az afganisztáni misszióval kapcsolatos panaszokról, ezért a miniszter által elrendelt vizsgálat lezárultával akár soron kívüli ülést tartana - nyilatkozott Keleti György, a testület szocialista elnöke.

Az afganisztáni magyar katonai misszió egyik századosa az interneten nyílt levelet címzett a honvédelmi miniszternek, amelyben különböző panaszokat, problémákat fogalmazott meg. Ezek között szerepel, hogy nem megfelelően páncélozottak a terepjárók, nem használhatóak a terepjárók géppuskaállványai, és nem szereltek (az autókban álló géppuskások megölésére az utak fölé kifeszített huzalokat elmetsző) drótvágót a járművekre.

Keleti György elmondta: fontosnak tartja, hogy a honvédelmi bizottság tájékoztatást kapjon erről a kérdésről, ezért felvette a kapcsolatot a honvédelmi miniszterrel, és jelezte, hogy a honvédelmi bizottság a vizsgálat befejeztével tárgyalni kíván az ügyről.

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter bejelentette: a vezérkari főnök megbízást kapott arra, hogy vizsgálja ki az afganisztáni misszióval kapcsolatos panaszokat, s erről a nyilvánosságot egy héten belül tájékoztassa.

A vezérkari főnök legkésőbb jövő hét csütörtökén jelentést tesz a vizsgálatról, és utána nyilvánosságra hozzák annak megállapításait. Hozzátette: mivel a százados a nyilvánosságot választotta, hogy a problémát jelezze, így az ügyet is a nyilvánosság előtt kell kezelni.

Juhász Ferenc kijelentette: "üdvözöljük a honvédelmi bizottság kezdeményezését, és mi is azt szeretnénk, hogy ebben a kérdésben olyan megnyugtató válaszok szülessenek, amelyek elősegítik a katonáink biztonságát".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye

Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben