szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eredeti terveknek megfelelően szerdán reggel 9 órakor folyatódtak a megbeszélések a demonstráló gazdák és az agrártárca megbízottai között Budapesten az Agrárgazdasági Kutatóintézetben.

A tárgyalások folytatásának tényét megerősítette Dékány András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szóvivője. Elmondta: szerdán a szakértők elsősorban olyan témákról tárgyalnak, amelyek esetlegesen törvénymódosítást, az agrárbüdzsén belüli átcsoportosításokat vagy Magyarország uniós kapcsolataival összefüggő kérdéseket érintenek. A szakértők mintegy 10 témakörben egyeztetik véleményüket, és próbálnak közös álláspontot kialakítani.

Dékány András külön is kitért arra, hogy van néhány olyan téma, mint például a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv, az intervenció, a falugazdász hálózat és az adókkal összefüggő kérdések, amely várhatóan a szakértői egyeztetést követően a plenáris ülés elé kerül.

Abban mindkét tárgyalófél a korábbiakhoz hasonlóan egyetértett, hogy a tárgyalások menetéről azok sikere érdekében a megbeszélések közben információt nem adnak. A nyilvánosságot csak azt követően tájékozatják a delegációvezetők - Benedek Fülöp, az agrártárca közigazgatási államtitkára valamint Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke - ha úgy ítélik meg, hogy a tárgyalások eredményeiről a szélesebb nyilvánosság is tájékoztatható. Erre várhatóan még szerdán sor kerül a szakértői tárgyalások befejezése után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Az agrártárca megkapta a gazdák javaslatait

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban megkapták a demonstráló gazdák megbízottai által kidolgozott javaslatokat és megkezdték azok tanulmányozását. A tárgyalások délután folytatódnak. Eközben Hajdú-Bihar és Békés megyében is folytatódnak az útlezárások, melyekben továbbra is több száz munkagép vesz részt.

MTI Gazdaság

Agrárhitelek: türelmi időt kaptak a gazdák

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy módosította az Európa Terv agrárhitelprogram bevezetéséről szóló rendeletét és így újabb egy év türelmi időt kaptak a gazdálkodók hiteleik visszafizetésére.

MTI Itthon

Agrárdemonstráció: spontán tüntetés és miniszteri "ultimátum"

Néhány száz fős csoport gyűlt össze vasárnap délelőtt a Kossuth téren a földművelésügyi tárca épülete előtt. A tüntetőkkel közölték, hogy a bejelentett gazdademonstrációt lemondták. A demonstráló gazdák Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kívánnak tárgyalni a továbbiakban. Hétfőtől a 44-es főúton félpályás útlezárást terveznek a környező településeken élő gazdák.

MTI Itthon

Írásban válaszolnak az agrártárca ajánlatára a gazdák

Az agrárdemonstrációs bizottság írásban válaszol a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megállapodás-tervezetére – mondta Jakab István, a Magosz elnöke a Magyar Televízióban, ahol együtt szerepelt Németh Imre földművelésügyi miniszterrel hétfőn reggel.

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

Cáfolják az SZFE hallgatói a rektori konferencia állításait

Cáfolják az SZFE hallgatói a rektori konferencia állításait

A totalcaros Winkler Róbert beadta a felmondását

A totalcaros Winkler Róbert beadta a felmondását