szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Német Imre pénteken azt nyilatkozta: a demonstráló gazdák "csöpögő nyálú, hatalomsóvár emberek és a demonstrációért megfizetik őket".

Visszautasítjuk Németh Imre földművelésügyi miniszter péntek reggeli nyilatkozatát - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke mintegy 200 gazda előtt szombaton a Felvonulási téren.

Jakab István hozzátette: Németh Imrének ezután el kellene gondolkodnia azon, hogy alkalmas-e a miniszteri tisztségre.  A gazdák demonstrációja nem politikai jellegű, a tárgyalások kizárólag a gazdáknak járó 2004-2005-ös uniós pénzekhez történő mihamarabbi hozzájutásáról, és az ágazat kedvezőbb gazdálkodási lehetőségeinek eléréséről szólnak.

A tárgyaló gazdadelegáció arra kéri a tárca képviselőit, hogy a majdani megállapodást lássa el kézjegyével Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Ahhoz azonban, hogy erre sor kerülhessen, 13 agrárszervezet szervezet, és a demonstrálók egyhangú egyetértése szükséges.

Jakab elmondta, hogy továbbra is kézben tartják a demonstrációt, mivel a részt vevő gazdák példás fegyelmezettséget tanúsítanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Forgalomlassító gazdák

Szabolcsban 11, Borsodban 2, míg Csongrádban egy helyen zárták le az utak egyik forgalmi sávját a gazdák.

Tesztelték a maszkokat: hatásosabb, ha a beteg hordja

Tesztelték a maszkokat: hatásosabb, ha a beteg hordja

Ha Windows 10 van a gépén, most kattintson rá, ön is megkaphatta az új csomagot

Ha Windows 10 van a gépén, most kattintson rá, ön is megkaphatta az új csomagot

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren