szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A TV2 Naplója idén eddig minden héten első helyen végzett legalább egy nézői korcsoportban, a vasárnap este azonban nem sikerült megközelítenie a hét legnézettebb műsorszámának mutatóit. Magára talált a Megasztár, s Hajós András újabb debütáló műsora is jól szerepelt.

Jobban sültek el az RTL Klub probálkozásai az év 9. hetében, az újonnan indult produkciók ugyanis jobban szerepeltek, mint a vetélytárs műsorok - derült ki az AGB Hungary által mért nézettségi statisztikából. Győzike továbbra is hozza formáját, múlt hétfőn kétmillió ember követte feszült figyelemmel a roma tévésztár londoni kalandjait, ráadásul a nézők fele a 18 és 49 év közötti, kereskedelmileg fontos korosztályból került ki. A hasonló időpontban a TV2-n indított Hangyák a gatyában című német tinivígjáték csak feleannyi (982 ezer) embert érdekelt, mint a Gáspár család. A Barátok közt keddi epizódja az egész hét legnézettebb műsorszáma lett, a teljes lakosságból 2,5 millióan volták rá kíváncsiak, ami ebben az esetben annyit tesz, hogy az adott időpontban a televízió előtt ülők 45,7 százaléka az egész héten egyébként is nagy nézettséget hozó Berényiékre volt kíváncsi. Ezen a napon ráadásul a köztelevízió is jól járt, hiszen utolsó vagyontárgyából, az archívumából sikerült az Önök kérték című kívánságműsorral nézettséget csiholnia. Másfélmillió embernek szottyant kedve a nosztalgiázáshoz, amivel az MTV beelőzte a TV2 legnézettebb keddi műsorát, az Aktívot (1,19 millió néző). Az erőviszonyok másnap sem változtak, az RTL Klub műsorblokkjának fölényét nem tudta semmi megtörni, még a hazai csatornákon már számtalanszor vetített, ezúttal ezen a csatornán ismételt Csapd le, csacsi! is 1,43 millió nézőt érdekelt (közülük 813 ezren a fiatalabb korosztályból kerültek ki). Csütörtökön az RTL Klub Házon kívül című műsora debütált, s az „utca emberét” politikusokkal szembesítő közéleti-politikai heti magazin 670 ezer embert kötött le, meghaladva az azonos műsorsávban a TV2-n sugárzott krimivígjáték 424 ezer nézőjét.

A péntektől vasárnapig hagyományosan jobban szereplő TV2 ezúttal kissé kevésbé „harapott”; pénteki húzóműsorát, az Áll az alku című vetélkedőt 1,57 millióan nézték (ennél az elmúlt hónapokban csak jobb mutatókat hozott a program). A vetélkedő felénél kezdődött első adásával a konkurens csatornán a Benne leszek a tévében című, a televíziós klasszikusnak számító The Gong Show-hoz hasonló „tehetségkutató”. A másfél éven belül harmadik csatornájánál próbálkozó Hajós András vezetette program 1,91 millió embert érdekelt, legfőképpen a fiatalokat (989 millióan voltak a 18-49-esek). Szombaton a Megasztár is jobban szerepelt, mint az előző héten: akkor a statisztika szerint sem a TV2 tehetségkutatója, sem a vele egyidőben sugárzott ökölvívógála nem futott igazán jó, köszönhetően az MTV Tiszta idegbaj című kabaréjának, amely némileg talán váratlanul ragadott magával 1,15 millió nézőt. Az MTV ezen a héten is kabaréval kísérletezett, ezúttal azonban nem nagyon jutott szóhoz: a teljes lakosság körében csupán 676 ezren vágytak kacagásra, 1,74 millió ember a dalverseny filmzene-feldolgozásaira kapcsolt, 1,7 millió pedig az RTL-en vetített, akrobatikus törés-zúzásra épülő Jackie Chan filmre.

A Sváby András vezette Napló – bár a hét legnézettebb műsorának nem ő bizonyult -  vasárnapi elsőségét megtartotta: 2,27 millió nézőt érdekelt, amint Oláh Ibolya dalra fakad az Európai Parlament brüsszeli székházában. Nem ártott meg a Névshowrnak a kereskedelmi televíziók bojkottja sem (eszerint szerződéses sztárjaik nem vendégszerepelhetnek a köztévé esztrádműsorában), hiszen a Dömsödi-Hajdú páros így is 1,93 millió nézőt ültetett a képernyők elé.

Az év kilencedik hetében egyébként az egy műsorpercre eső átlagos nézőszám alapján az RTL Klub mind a teljes népesség, mind a 18-49-es korosztály körében magasabb számokat produkált, mint vetélytársai, s ugyanúgy igaz ez az esti főműsoridőre, mint a teljes napi nézettségre.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
hvg.hu Média

Leszerepelt Váncsa műsora

Első adását követően megbukott Váncsa István új közéleti kabaréja, a Szellemvasút - adta hírül a Blikk.

hvg.hu Média

Jobban futott a Névshowr, mint a Jóban-rosszban

A TV2 frissen indult szappanoperája vasárnap jól kezdett, de az MTV varietéműsorát így is többen látták, tegnap pedig a Fókusz múlta felül a sorozatot. Az AGB Hungary nézettségi mutatói alapján az előző hét legnézettebb műsorai a Barátok közt és a Napló volt.

hvg.hu Itthon

A Szellemvasút bukásával is vezet az RTL Klub

Bár Váncsa István műsora tartalmilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s a Desszert sem vonzott kiemelkedően nagyszámú közönséget, az RTL Klub az év hetedik hetének nézettségi eredményei alapján ismét magabiztosan vezet vetélytársai előtt.

MTI Gazdaság

Új csatornát indítana itthon a TV2 tulajdonosa

A következő években Közép-Európában, ezen belül Magyarországon is erősíteni kívánja jelenlétét a TV2 tulajdonosa, az SBS Broadcasting SA - közölte Markus Tellenbach elnök-vezérigazgató.

hvg.hu Média

Sötét zsaruk tartóztatták fel Győzikét

Az elmúlt héten tovább éleződött a két kereskedelmi csatorna közti nézettségi verseny, miután az RTL Klub által bedobott, Győzike főszereplésével készülő reality első adása a 18 és 49 év közötti közönség körében a második legkedveltebb műsor volt; csak a Sötét zsaruk tudták feltartóztatni az RTL sztárját.

hvg.hu Média

Melyik főzőshow nyer a csatornák versenyében?

Az év ötödik hetének nézettségi mutatói nem hoztak számottevő változásokat az előző időszakhoz képest. De mi van azokkal a – legtöbbször szót sem kapó - műsorokkal, amelyek sem szakítani, sem bukni nem szoktak? Áttekintés.

hvg.hu Itthon

Heti politikai magazinnal jelentkezik az RTL Klub

A Házon Kívül nem a parlamenti vitákkal, a politikusok naponta szajkózott féligazságaival vagy keveseket érintő döntések magyarázgatásával foglalkozik – áll a csatorna sajtóközleményében.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Kult

Jön az irodalmi valóságshow

A csapból is irodalom folyik majd - ígérte még kulturális miniszterként Hiller István. Az idei év egyik legjelentősebb kulturális eseménye lesz az olvasást népszerűsítő Nagy Könyv Program – jelentette be a három szervező, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Magyar Televízió. A műsorsorozatra, több mint egymilliárd forintot költenek.

Jégeső és viharos szél jön, de közben megmarad a hőség is

Jégeső és viharos szél jön, de közben megmarad a hőség is

Záródó kereseti olló: egyre közelebb a kétkeziek fizetése a szellemiekéhez

Záródó kereseti olló: egyre közelebb a kétkeziek fizetése a szellemiekéhez

Emmi: Az iskolák maguk dönthetnek a 9 órás kezdésről

Emmi: Az iskolák maguk dönthetnek a 9 órás kezdésről