szerző:
hvg.hu

A TV2 Naplója idén eddig minden héten első helyen végzett legalább egy nézői korcsoportban, a vasárnap este azonban nem sikerült megközelítenie a hét legnézettebb műsorszámának mutatóit. Magára talált a Megasztár, s Hajós András újabb debütáló műsora is jól szerepelt.

Jobban sültek el az RTL Klub probálkozásai az év 9. hetében, az újonnan indult produkciók ugyanis jobban szerepeltek, mint a vetélytárs műsorok - derült ki az AGB Hungary által mért nézettségi statisztikából. Győzike továbbra is hozza formáját, múlt hétfőn kétmillió ember követte feszült figyelemmel a roma tévésztár londoni kalandjait, ráadásul a nézők fele a 18 és 49 év közötti, kereskedelmileg fontos korosztályból került ki. A hasonló időpontban a TV2-n indított Hangyák a gatyában című német tinivígjáték csak feleannyi (982 ezer) embert érdekelt, mint a Gáspár család. A Barátok közt keddi epizódja az egész hét legnézettebb műsorszáma lett, a teljes lakosságból 2,5 millióan volták rá kíváncsiak, ami ebben az esetben annyit tesz, hogy az adott időpontban a televízió előtt ülők 45,7 százaléka az egész héten egyébként is nagy nézettséget hozó Berényiékre volt kíváncsi. Ezen a napon ráadásul a köztelevízió is jól járt, hiszen utolsó vagyontárgyából, az archívumából sikerült az Önök kérték című kívánságműsorral nézettséget csiholnia. Másfélmillió embernek szottyant kedve a nosztalgiázáshoz, amivel az MTV beelőzte a TV2 legnézettebb keddi műsorát, az Aktívot (1,19 millió néző). Az erőviszonyok másnap sem változtak, az RTL Klub műsorblokkjának fölényét nem tudta semmi megtörni, még a hazai csatornákon már számtalanszor vetített, ezúttal ezen a csatornán ismételt Csapd le, csacsi! is 1,43 millió nézőt érdekelt (közülük 813 ezren a fiatalabb korosztályból kerültek ki). Csütörtökön az RTL Klub Házon kívül című műsora debütált, s az „utca emberét” politikusokkal szembesítő közéleti-politikai heti magazin 670 ezer embert kötött le, meghaladva az azonos műsorsávban a TV2-n sugárzott krimivígjáték 424 ezer nézőjét.

A péntektől vasárnapig hagyományosan jobban szereplő TV2 ezúttal kissé kevésbé „harapott”; pénteki húzóműsorát, az Áll az alku című vetélkedőt 1,57 millióan nézték (ennél az elmúlt hónapokban csak jobb mutatókat hozott a program). A vetélkedő felénél kezdődött első adásával a konkurens csatornán a Benne leszek a tévében című, a televíziós klasszikusnak számító The Gong Show-hoz hasonló „tehetségkutató”. A másfél éven belül harmadik csatornájánál próbálkozó Hajós András vezetette program 1,91 millió embert érdekelt, legfőképpen a fiatalokat (989 millióan voltak a 18-49-esek). Szombaton a Megasztár is jobban szerepelt, mint az előző héten: akkor a statisztika szerint sem a TV2 tehetségkutatója, sem a vele egyidőben sugárzott ökölvívógála nem futott igazán jó, köszönhetően az MTV Tiszta idegbaj című kabaréjának, amely némileg talán váratlanul ragadott magával 1,15 millió nézőt. Az MTV ezen a héten is kabaréval kísérletezett, ezúttal azonban nem nagyon jutott szóhoz: a teljes lakosság körében csupán 676 ezren vágytak kacagásra, 1,74 millió ember a dalverseny filmzene-feldolgozásaira kapcsolt, 1,7 millió pedig az RTL-en vetített, akrobatikus törés-zúzásra épülő Jackie Chan filmre.

A Sváby András vezette Napló – bár a hét legnézettebb műsorának nem ő bizonyult -  vasárnapi elsőségét megtartotta: 2,27 millió nézőt érdekelt, amint Oláh Ibolya dalra fakad az Európai Parlament brüsszeli székházában. Nem ártott meg a Névshowrnak a kereskedelmi televíziók bojkottja sem (eszerint szerződéses sztárjaik nem vendégszerepelhetnek a köztévé esztrádműsorában), hiszen a Dömsödi-Hajdú páros így is 1,93 millió nézőt ültetett a képernyők elé.

Az év kilencedik hetében egyébként az egy műsorpercre eső átlagos nézőszám alapján az RTL Klub mind a teljes népesség, mind a 18-49-es korosztály körében magasabb számokat produkált, mint vetélytársai, s ugyanúgy igaz ez az esti főműsoridőre, mint a teljes napi nézettségre.

Legyen HVG pártoló tag!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig 45 millió forinttal segítették munkánkat.
2019-ben is olyan exkluzív sztorikat fogunk olvasóinknak bemutatni, mint tavaly a kamupártok pénzlenyúlásai, Lázár János bécsi videójának háttere vagy a szlovákiai újságírógyilkosság magyarországi szálai.
Ha önnek is fontos a minőségi újságírás, csatlakozzon!
Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig 45 millió forinttal segítették munkánkat.
2019-ben is olyan exkluzív sztorikat fogunk olvasóinknak bemutatni, mint tavaly a kamupártok pénzlenyúlásai, Lázár János bécsi videójának háttere vagy a szlovákiai újságírógyilkosság magyarországi szálai.
Ha önnek is fontos a minőségi újságírás, csatlakozzon!
hvg.hu Média

Leszerepelt Váncsa műsora

Első adását követően megbukott Váncsa István új közéleti kabaréja, a Szellemvasút - adta hírül a Blikk.

hvg.hu Média

Jobban futott a Névshowr, mint a Jóban-rosszban

A TV2 frissen indult szappanoperája vasárnap jól kezdett, de az MTV varietéműsorát így is többen látták, tegnap pedig a Fókusz múlta felül a sorozatot. Az AGB Hungary nézettségi mutatói alapján az előző hét legnézettebb műsorai a Barátok közt és a Napló volt.

hvg.hu Itthon

A Szellemvasút bukásával is vezet az RTL Klub

Bár Váncsa István műsora tartalmilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s a Desszert sem vonzott kiemelkedően nagyszámú közönséget, az RTL Klub az év hetedik hetének nézettségi eredményei alapján ismét magabiztosan vezet vetélytársai előtt.

MTI Gazdaság

Új csatornát indítana itthon a TV2 tulajdonosa

A következő években Közép-Európában, ezen belül Magyarországon is erősíteni kívánja jelenlétét a TV2 tulajdonosa, az SBS Broadcasting SA - közölte Markus Tellenbach elnök-vezérigazgató.

hvg.hu Média

Sötét zsaruk tartóztatták fel Győzikét

Az elmúlt héten tovább éleződött a két kereskedelmi csatorna közti nézettségi verseny, miután az RTL Klub által bedobott, Győzike főszereplésével készülő reality első adása a 18 és 49 év közötti közönség körében a második legkedveltebb műsor volt; csak a Sötét zsaruk tudták feltartóztatni az RTL sztárját.

hvg.hu Média

Melyik főzőshow nyer a csatornák versenyében?

Az év ötödik hetének nézettségi mutatói nem hoztak számottevő változásokat az előző időszakhoz képest. De mi van azokkal a – legtöbbször szót sem kapó - műsorokkal, amelyek sem szakítani, sem bukni nem szoktak? Áttekintés.

hvg.hu Itthon

Heti politikai magazinnal jelentkezik az RTL Klub

A Házon Kívül nem a parlamenti vitákkal, a politikusok naponta szajkózott féligazságaival vagy keveseket érintő döntések magyarázgatásával foglalkozik – áll a csatorna sajtóközleményében.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Kult

Jön az irodalmi valóságshow

A csapból is irodalom folyik majd - ígérte még kulturális miniszterként Hiller István. Az idei év egyik legjelentősebb kulturális eseménye lesz az olvasást népszerűsítő Nagy Könyv Program – jelentette be a három szervező, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Magyar Televízió. A műsorsorozatra, több mint egymilliárd forintot költenek.

Márciustól már helyi adókat is be lehet fizetni a Díjneten

Márciustól már helyi adókat is be lehet fizetni a Díjneten

IDEA: A kormánypárti szavazók nagy csoportja soha nem menne el tüntetni

IDEA: A kormánypárti szavazók nagy csoportja soha nem menne el tüntetni

Kövér a hvg.hu-nak: Nem most kezdődött, hogy az ellenzéknek elmentek otthonról

Kövér a hvg.hu-nak: Nem most kezdődött, hogy az ellenzéknek elmentek otthonról

Tilos lesz a magáncélú netezés a munkahelyi számítógépen

Tilos lesz a magáncélú netezés a munkahelyi számítógépen

Hét új dalt írt Curtis az elvonón

Hét új dalt írt Curtis az elvonón

Idén is jönnek a Soros-plakátok

Idén is jönnek a Soros-plakátok