szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy hónap alatt közel kétezren kérték a Hódmezővásárhely tiszteletbeli polgára címet - közölte a Csongrád megyei város polgármestere szerdán Hódmezővásárhelyen.

"A tiszteletbeli polgári cím az összefogás szimbóluma, a felelősségvállalás jelképe" - mondta Lázár János sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az önkormányzat ezzel a gesztussal azt kívánta bizonyítani, hogy nem lehet határokkal, népszavazással, pártszempontok alapján egy nemzetet, egy kultúrát széthasítani. Amikor az államok vezetői nem tudnak megállapodni sem határokon belül, sem határokon átnyúlva, akkor a helyi közösségek együttműködése jelentős mértékben felértékelődik.

A határon túli magyarok számára alapított Hódmezővásárhely tiszteletbeli polgára cím létrehozásáról február 3-án döntött a város közgyűlése. A címet írásban, vagy elektronikus úton benyújtott kérelem alapján a város képviselőtestülete adományozza. A címről a polgármesteri hivatal díszoklevelet állít ki. Az első okleveleket a képviselőtestület március 15-ei díszközgyűlésén adják át. A sajtótájékoztatón Juhász Attila, Zenta polgármestere átnyújtott Lázár Jánosnak egy listát, amelyen a vajdasági város 500 polgára folyamodik a tiszteletbeli polgári címért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Az államfő szabadulna a határon túliak szavazataitól

Stipe Mesic megfosztaná horvátországi szavazati joguktól az anyaországon kívül élő horvátokat - a belgrádi média egyebek mellett ezt a szándékot emeli ki az újraválasztott horvát államfő politikai célkitűzései közül.

MTI Itthon

ORTT: Hajós András nem tette nevetségessé a népszavazást

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottsága elutasította Balogh László független országgyűlési képviselő azon panaszát, amely szerint a Magyar Televízió 2004. december 5-én sugárzott A szólás szabadsága című műsorában a tudósító magatartásával nevetségessé tette a népszavazás intézményét.

Magyar Rádió Online Itthon

Csalódottak a határon túliak

Markó Béla rendkívül sajnálja a népszavazás eredménytelenségét, Tőkés László szerint 50 éves kommunista agymosás következménye az, ami történt.

Sorkövető Itthon

Népszavazás: a népfelség elve a gyakorlatban

Szemlédi András nagybátyja, Kiss Géza nyugdíjas matematikatanár 1957 márciusa, a sorsjáték bevezetése óta minden héten két szelvénnyel lottózik. Számításaival bizonyítja, bizonyosan kellett lennie legalább egy öttalálatosának. Kiss ezért az utóbbi húsz év sorshúzásainak ellenőrzését kéri a bíróságtól.

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Már arról is pletykálnak, milyen lesz a kijelző kialakítása a Samsung Galaxy S21-nél

Már arról is pletykálnak, milyen lesz a kijelző kialakítása a Samsung Galaxy S21-nél