szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter kedden egy televíziós műsorban közölte: nem vette át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából neki adományozott kitüntetést.

A közgazdász a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában azt mondta: nem értett egyet a kitüntetés indoklásával. Mádl Ferenc köztársasági elnök - a miniszterelnök előterjesztésére - március 15-e alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetés különböző fokozatait adományozta a magyar kulturális, tudományos, gazdasági és társadalmi élet kiemelkedő képviselőinek.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjének polgári tagozatát a következő indoklással adták volna át: "Dr. Bokros Lajos közgazdásznak, egyetemi docensnek, a közgazdaságtudomány kandidátusának, a közgazdaságtudomány, ezen belül a pénzügyek terén végzett sokoldalú elméleti és gyakorlati tevékenysége, oktatói munkássága elismeréseként".

Bokros Lajos a televíziós műsorban azt kifogásolta, hogy az indoklásban nem szerepel pénzügyminiszteri tevékenysége. Ha még most is szégyellik a nevéhez köthető csomagot - mondta -, akkor nem az évforduló tizedik évében kellett volna őt kitüntetésre felterjeszteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

A hvg.hu vendége Bokros Lajos (2. rész)

A hvg.hu vendége Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-Európai Egyetem (CEU) frissen kinevezett tanára volt. Szemle rovatunkban kedd délutántól vártuk a gazdaságpolitikával, illetve a gazdasági és társadalmi reformokra vonatkozó kérdéseket. Bokros Lajos ezekre válaszolt.

Itthon

Bokros Lajos radikális reformprogramot szorgalmaz

Az ikerdeficit, azaz a belső és külső eladósodás drasztikus intézkedéseket kíván, többek között az ingatlanadó gyors bevezetését, mutatott rá a Magyarország gazdasági és politikai illeszkedése címmel rendezett konferencián Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) frissen kinevezett tanára.

Itthon

Bokros mint alternatíva

Bár a forintválság, úgy tűnik, lecsengett, továbbra sem mennek jól a dolgok a magyar gazdaság házatáján. Sokak szerint kormányfőcsere javíthatna a gazdaságpolitika hatékonyságán.

MTI Gazdaság

Bokros Lajos: még nem időszerű a visszatérésem

Komoly államháztartási reformokra, gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra van szükség a magyar gazdaságban – jelentette ki Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, jelenleg a Közép-Európai Egyetem professzora egy Tolna megyei rendezvényen.