szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Félmilliárd forint körüli fejlesztést tervez a következő két évben a Vidám Park Rt., amelynek stratégiai jellegű üzleti tervét kedden délután fogadta el a Fővárosi Közgyűlés Tulajdonosi Bizottsága.

Az ellenzékiek szavazataival elutasította a bizottság azt a javaslatot, hogy zárt ülésen tárgyalják a témát. A fejlesztések egy részét 200 millió forintnyit hitelből, 150 milliós fővárosi támogatásból, illetve saját forrásból valósítanák meg. A tavaly 5,7 millió forintos eredményt felmutató cég egyebek közt az óriáskerék nagyobbra cserélését, vendéglátó komplexum kialakítását, és szállodaépítést tervez.

Az rt. előterjesztése szerint azért nem tudnak EU-forrásokra pályázni, mivel egyszemélyes önkormányzati cégként működnek. Indítványozták e helyzet megváltoztatását. Megállapították azt is, hogy "a magyar közönségnek az itt található játékok megfelelnek, a sokkal vadabb játékokra csak nagyon szűk réteg tart igényt".

Az ellenzékiek hasonlóképpen meghiúsították azt is, hogy a Mammut-1-2 multiplex mozik eladásáról zárt ülésen döntsön a bizottság. A kormánypártiakkal együtt szavazó MIÉP-es képviselő voksával hozzájárultak ahhoz, hogy nyilvános pályázaton értékesítsék a mozikat.

A remélt többmilliárd forintos bevétel jó részét az Art mozihálózat fenntartására, fejlesztésére költenék hosszú távon. Abban az esetben, ha a MIÉP az ellenzékkel szavaz, akkor nem született volna döntés az eladásról, mivel az ülésen egyforma arányban volt jelen a kormánypárti és az ellenzéki oldal.

Egy tartózkodással hozzájárult a bizottság a Budapest Film Rt. kérésére ahhoz, hogy 30 százalékkal kevesebb, havi 700 ezer forint körüli összeget fizessen a cég a fővárosnak a két Mammut üzletközpontban lévő 113 önkormányzati parkolóhely bérletéért. Az rt. a mozilátogatók egyre csökkenő számával indokolta kérését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Tengeri vidámpark épül Horvátországban

Különleges, tengeri szórakoztató parkot terveznek építeni a horvátországi Pulában osztrák befektetők 100 millió eurós beruházással. Az engedélyt néhány hónapon belül megkaphatják Pula városának önkormányzatától.

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Az Európa Tanács egyetlen korrupcióellenes ajánlását hajtotta végre a kormány, azt is csak részben

Az Európa Tanács egyetlen korrupcióellenes ajánlását hajtotta végre a kormány, azt is csak részben

Ingyen készít fel az érettségire az ismert matektanár

Ingyen készít fel az érettségire az ismert matektanár