szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azonnali hatállyal leszerelték azt a 27 éves salgótarjáni rendőrt, akinek kocsijában egy ellenőrzéskor nagyértékű csempészett cigarettát találtak a vámosok – jelentette szombaton a rendőrség.

Kaszás Ottó, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a salgótarjáni rendőrkapitányság egyik szabadidős járőrének kocsiját Bátonyterenyén ellenőrizték pénteken este a megyei Vám- és Pénzügyőrség Nyomozó Hivatalának munkatársai. A rendőr kocsijában mintegy 1,3 millió forint értékű zárjegy nélküli cigarettát találtak, amely valószínűleg Ukrajnából származik.

A 27 éves rendőr zászlóst az ügyészségi nyomozó hivatal gyanúsítottként hallgatta ki jövedéki orgazdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt. Butkai Sándor salgótarjáni rendőkapitány ezzel párhuzamosan etikai eljárást rendelt el ellene.

Az etikai bizottság tagjai úgy döntöttek, hogy a zászlós méltatlanná vált a szolgálatra, ezért szolgálati viszonyát a szombati napon a kapitányság vezetője azonnali hatállyal megszüntette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!