szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A UEFA felső vezetése úgy döntött, hogy a magyar-horvát pályázat a 2012-es futball Európa-bajnokság megrendezésére versenyben maradt az olasz és a lengyel-ukrán kandidálással. A végső döntésben az is szerepet kaphat, ha nemzetközileg is ismert a magyar szövetségi kapitány. Az NRC felmérése azt igazolja, hogy a magyar internetezők ettől függetlenül is szeretnék Lothar Matthäust megtartani.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány.
Szereposztás
© AP
Az internetezők 40 százaléka szeretné, hogy Lothar Matthäus maradjon a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya. Mindössze 4 százalékuk nem látná a német aranylabdást szívesen a magyar válogatott kispadján, 56 százaléknak mindegy, hogy ki ül ott.

Az internetezők 14 százalékát nagyon, 33 százalékát mérsékelten érdekli a labdarúgás. Minél inkább érdekel valakit a foci, annál nagyobb valószínűséggel támogatja az egykori német válogatott szerződésének meghosszabbítását. A magyar válogatott összes mérkőzését vagy a mérkőzések többségét a netpolgárok 21 százaléka szurkolta végig. Egy-két meccset 28 százalék nézett meg, 51 százalék viszont egyetlenegy mérkőzést sem látott. Az összes mérkőzést vagy a mérkőzések többségét megnéző internetezők 76 százaléka szeretné, hogy Matthäus Magyarországon folytassa a munkáját.

Az idősebbek kevésbé szimpatizálnak Matthäusszal, mint a fiatalabbak. A foci iránt érdeklődő 30 és 39 év közöttiek 71 százaléka, az 50 év felettiek 45 százaléka szeretné Matthäust a kispadon látni. Az egyes korcsoportok között a foci iránt érdeklődő 50 év felettiek között találjuk a legnagyobb arányban azokat, akiknek indifferens a szövetségi kapitány személye.

(A felmérést az NRC 2005. október 14-27 között végezte 1000 internethasználó online megkérdezésével. Az adatbázist az TNS-NRC InterBus kutatásának offline adataival súlyozták, így az a legfontosabb demográfiai ismérvek tekintetében reprezentatív a legalább hetente internetező 18-69 éves magyar lakosságra nézve.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Matthäus csak Torghellével volt elégedett

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata Bulgária elleni 2-0-ás idegenbeli vereségéhez együttese gyengébb teljesítménye mellett a játékvezetői hármas tévedései is hozzájárultak. A szakember úgy véli, az első hazai gól előtt Király Gábor hibázott.

MTI Világ

Ma már Szófiában edzett Matthäus csapata

Megérkezett Szófiába, a szombati, bolgárok elleni világbajnoki-selejtező helyszínére a magyar labdarúgó-válogatott, amelynek 18 órától edzést vezényelt Lothar MatthMegérkezett Szófiába, a szombati, bolgárok elleni világbajnoki-selejtező helyszínére a magyar labdarúgó-válogatott, amelynek 18 órától edzést vezényelt Lothar Matthäus szövetségi kapitány.

MTI Itthon

Matthäus szerint jó úton haladnak a tárgyalások

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó úton haladnak az egyeztetések a magyar szövetséggel (MLSZ) a december 31-én lejáró szerződése meghosszabbításáról.

MTI Itthon

Matthäus Magyarországon marad

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem fogadta el a görög élvonalbeli PAOK Szaloniki ajánlatát.

MTI Világ

Matthäus nem lesz a Nürnberg edzője

Lothar Matthäus nem ül le az 1. FC Nürnberg labdraúgócsapatának kispadjára. A Bundesliga utolsó, 18. helyén álló együttes szombaton abban maradt a magyar válogatott szövetségi kapitányával, hogy egyelőre nem kerül sor közös munkára.

MTI Itthon

Az Európa-bajnokkal játszik Matthäus csapata

A magyar labdarúgó-válogatott november 16-án Athénben, az Európa-bajnok görög együttes ellen lép pályára barátságos mérkőzésen. A találkozó magyar idő szerint 20 óra 15 perckor kezdődik.

Nehezen felejthető cikkben tiszteleg Kubatov Gábor előtt a Nemzeti Sport

Nehezen felejthető cikkben tiszteleg Kubatov Gábor előtt a Nemzeti Sport

Itt az idő, hogy Paul McCartney emlékiratokat írjon

Itt az idő, hogy Paul McCartney emlékiratokat írjon

Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni

Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni