szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Herényi Károly MDF-frakcióvezető pénteken Gémesi György és Sisák Imre MDF-es képviselő kereszténydemokrata támogatása kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy a Fidesz már nem jobboldali párt, a Kereszténydemokrata Néppárt pedig nem párt.

"A politikai palettán nincs még egy párt, ami jobboldalinak vallja magát és aktivitásának jelentős részét az teszi ki, hogy a többi politikai pártot beszipkázza, maga alá gyűrje, megszüntesse, hiszen nem léteznek kisgazdák, nem léteznek kereszténydemokraták" - mutatott rá. Herényi Károly szerint a Kereszténydemokrata Néppárt egy fantom, nem létezik, tagjai a Fideszhez tartoznak.

"Én rettenetesen félnék egy olyan jövőtől, amikor a jobboldalt egy párt képviseli, annak van egy vezére, mert a demokrata nem vezéreket akar, választott embereket akar" - hangsúlyozta. A frakcióvezető szerint idegen a valós jobboldali gondolkodástól, hogy van egy vezér, aki mindig megmondja, hogy most mit kell tenni. Herényi Károly megjegyezte: csak akkor tartaná elképzelhetőnek, hogy tisztességesek a Fidesz szándékai, ha Gémesi György és Sisák Imre ellen nem indít saját jelölteket, s erről az MDF-fel megállapodik.

Herényi Károly arra a felvetésre, miszerint Gémesi György azt mondja, eddig is MDF-Fidesz támogatással dolgozott, úgy válaszolt:  "az egy másik Fidesz volt. Én a Fideszről ma már nem tudom azt állítani, hogy jobboldali párt".

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke csütörtökön közölte: a Fidesztől felhatalmazást kapott arra, hogy tárgyalásokat kezdjen Sisák Imre és Gémesi György MDF-es országgyűlési képviselővel. Hozzáfűzte: remélik, hogy a szóban forgó két körzetben még szélesebb összefogásra nyílik lehetőség. Gémesi György, az MDF elnökségi tagja, Gödöllő polgármestere elmondta: az együttműködés formáját a későbbi tárgyalásokon alakítják ki, feltehetően a két párt közösen állít jelöltet jelenlegi választókerületében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Herényi: a Fidesz a beolvasztást szövetségnek nevezi

A Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy a riválisok szavazóit elcsábítsa; megpróbálja elhitetni magáról, hogy ma már nem csak a kisgazda, kereszténydemokrata legharcosabb, legigazabb képviselője, hanem a Magyar Demokrata Fórum értékrendjét is ő képviseli a leghitelesebben; ez persze úgy ostobaság, ahogy van - fogalmazott az MDF frakcióvezetője egy keddi interjúban annak kapcsán, hogy egy hétvégi rendezvényen a Fidesz elnöke átvette az MDF korábbi szlogenjét.

Itthon

A kizárt MDF-esek perlik az Országgyűlést és Herényit

Az eredeti állapot helyreállításáért, és 15 millió forint nem vagyoni kártérítésre perli az Országgyűlést, az Országgyűlés Hivatalát és Herényi Károly frakcióvezetőt az MDF-ből kizárt öt - jelenleg független - képviselő - mondta Varga István, a felperesek ügyvédje.

Hét nap

GÉMESI KONTRA DÁVID

Megszakította a kapcsolatot Dávid Ibolya MDF-elnökkel, de a párt tagja marad Gémesi György - ezt az országgyűlési...

MTI Itthon

Hajdú-Biharban együttműködik az MDF és az FKGP

A jelenlegi kormány leváltása és a többpillérű jobboldal megerősítése érdekében együttműködnek egymással a Magyar Demokrata Fórum (MDF) és a Független Kisgazdapárt (FKGP) Hajdú-Bihar megyei helyi szervezetei a 2006-os országgyűlési képviselő-választáson. Az erről szóló megállapodást szerdán Debrecenben sajtótájékoztató keretében írta alá Makay Zsolt az MDF, és Oláh József, az FKGP megyei elnöke.

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21