Tetszett a cikk?

A dunai árhullám öt napja hagyta el a fővárost, a rakpartokat az apadás üteme szerint takarítják, s várhatóan kedden vagy szerdán adják át a forgalomnak.

A fővárosban több százezer homokzsák bontása és szállítása van hátra, a Római-parton megkezdték a lezárt kocsibejárók megnyitását, az ideiglenes töltéseket pedig hétfőn reggeltől bontja a Fővárosi Csatornázási Művek.

A Hajógyári-sziget víztelenítése megkezdődött, a gát átvágásával egymillió köbméter víz távozhat, a szigeten azonban az élővilág valószínűleg jelentősen károsodott. A Margitszigetről kedden reggeltől szállítják el a homokzsákokat.

A Duna mindenhol apad, Mohácsnál azonban egy napja tetőzik, tehát az árhullám még nem hagyta el Magyarországot.

A Tisza 892 centiméterrel Tokajnál tetőzik, a Bodrog apadni kezdett, a Körösök áradnak, a védekezési munkákat végzőket a Tiszához vezényelték át, mivel harmadfokot meghaladó és rendkívül tartós vízállás várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ungváry Krisztián Itthon

Bátánál még emelkedik a Duna

Bátánál is tetőzésközeli állapotban van a Duna, de az éjszaka folyamán is emelkedett 1 centiméterrel a vízszint – közölte a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szombaton reggel.

MTI Itthon

Az árvízi védekezésre eddig 3,9 milliárd forintot fordítottak

Eddig mintegy 3,9 milliárd forintot fordítottak az árvízvédelmi munkálatokra, míg a védművekben, az épületekben és az egyéb infrastruktúrában keletkezett károk felmérése csak a víz levonulása után kezdődhet meg – mondta el Varga Miklós, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

MTI Itthon

A Közép-Tisza-vidéken harmadfokú az árvízvédelmi készültség

A Tisza középső szakaszán mindkét parton harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombattól, Szolnoknál a vízállás már 800 centiméter feletti értéket mutat, a tetőzés 970 centiméter körül várható – közölte Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője. Varga László szerint az igazgatóság teljes területén összesen 531,1 kilométer hosszon védekeznek harmadfokon.

MTI Itthon

Fokozatosan meg lehet nyitni a rakpartokat

A fővárosban a Duna apadásával a rakpartokat fokozatosan meg lehet nyitni - közölte Csók László, a Fővárosi Önkormányzat árvízvédelmi referense pénteken Budapesten.

MTI Itthon

Lassú apadás a Dunán és a Felső-Tiszán

A magyarországi folyókon összesen 2878 kilométer hosszon folynak árvízvédelmi munkálatok, a legmagasabb, harmadfokú készültség 1397 kilométeren van érvényben.

Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók