szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lemondott az MDF balatonlellei szervezetének elnöke, aki csütörtökön azt is közölte, hogy lemondott országos választmányi elnökségi tagságáról is és megválik 18 éves párttagságától.

Szomolányi István döntéséről levélben értesítette a Magyar Demokrata Fórum, az Országos Választmány és a megyei választmány elnökét. A somogyi 4-es számú választókerületben (Herényi Károly ebben a választókerületben nyert kétszer mandátumot, s indult a mostani választásokon) működő legnagyobb megyei alapszervezet vezetője lemondását azzal indokolta, hogy az utóbbi időben történt elnöki, alelnöki, frakcióvezetői megnyilatkozások, intézkedések, kizárások miatt a tagság „teljesen erodálódott".

Egy választásnak akkor van vége, ha kihirdetik a végeredményt – írta Szomolányi István, aki úgy vélekedett: „cserbenhagyni szövetségesünket árulás, az árulók jutalma a megvetés”. Szerinte erre a lépésre sem a pártra szavazó választók, sem a tagság nem hatalmazott fel senkit.

„Utolsó elnöki tevékenységemben felszólítottam az MDF-re szavazókat és a tagokat, hogy a második fordulóban támogassák az állva maradt győzelemre esélyes jobboldali fideszes képviselőjelöltet. Legyen példám intő figyelmeztetés, hogy hova lehet jutni, ha a választott vezetők nem veszik figyelembe a szimpatizánsaink és tagságunk véleményét” – írta Szomolányi István.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Választás 2006

Kövér nekiesett az MDF-nek - videó

Kövér László az MDF szemére vetette a parlamentben, hogy nem képesek szakítani a szélsőségesekkel. Az MDF elnöke jelenleg pont ezt rója fel a Fidesznek. Tizennégy év telt el, tekintse meg a Fekete Doboz árulkodó videóját!

MTI/hvg.hu Választás 2006

MDF-esek egymás közt: ne engedjetek a kísértésnek!

Az MDF három, még versenyben lévő szabolcsi jelöltje arra buzdítja társait: ne lépjenek vissza a választások második fordulójában. A párt hajdú-bihari választmánya eközben a Fidesz első fordulóban elszenvedett vereségéért Orbán Viktort és Mikola Istvánt hibáztatja, s a baranyaiak is közölték: nem léptetik vissza jelöltjeiket. Orbán ugyanakkor közölte, hogy az MDF szavazóiró a Fidesz nem mond le.

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén

Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén