szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz azt javasolja, hogy a kormányzat tolja ki az egészségügyi átalakítások április 1-i határidejét, mert a kórházak még mindig nem kapták meg a finanszírozási szerződéseket – mondta Mikola István, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Az Orbán-kormány egykori egészségügyi minisztere szerint senki nem gondolhatja komolyan, hogy több milliárd forintos éves költségvetésű intézmények működtetési szerződéseit ilyen "kutyafuttában", "diktátumszerűen", "zsarolással, fenyegetéssel tetézve össze lehet hozni".

Mikola hozzátette: a határidő kitolására tett javaslatát az egészségügyi bizottság délelőtti ülésén ugyan leszavazták a kormánypárti képviselők, de délután Molnár Lajos egészségügyi miniszterrel folytat megbeszélést, amelyen megismétli majd javaslatát. Mint mondta: kemény beszélgetésre számít Molnár Lajossal, aki hétfőn a parlamentben egy interpellációra adott válaszában hívta meg a minisztériumba.

A fideszes politikus visszautasította azokat a "fenyegetéseket", hogy rosszul járnak azok a kórházak, amelyek nem írják alá a szerződést. Hangsúlyozta: még mindig nem küldték el a szerződéseket, ezért nincs mit aláírni, nincs kivel és nincs miről tárgyalni. Hozzátette: soha nem beszéltek arról, hogy nem írják alá a szerződéseket, hanem azt mondták, tárgyalni kívánnak a kérdésről.

Ódor Ferenc, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnöke, a Megyei Önkormányzatok Szövetségének vezetője a sajtótájékoztatón méltatlannak nevezte, hogy csupán néhány nappal a határidő lejárta előtt akarják elküldeni a kórházaknak a szerződéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Mikola szerint megbukott a vizitdíj

A Fidesz szerint megbukott a vizitdíj rendszere, káosz van az országban. A hvg.hu utánajárt, mit gondolnak a betegek, s mekkora is valójában a Mikola István által emlegetett káosz.

MTI Itthon

Mikola: „virágozzék minden virág”, de a tb maradjon

Mikola István szerint a társadalombiztosítás (tb) közösségi monopólium, a 10 millió állampolgár és az állam közötti nagy társadalmi szerződés, amelyet a hatalomnak nincs joga egyoldalúan felmondani, de ha mégis megtenné, a Fidesz – amikor fordul a politika – azonnal helyreállítaná azt.

MTI Itthon

Molnár és Mikola is kampányol az igazáért

Tájékoztató kampányt indít az Egészségügyi Minisztérium, hogy megváltozzanak a gyógyszerfogyasztási szokások - jelentette be Molnár Lajos egészségügyi miniszter. Közben Mikola István (Fidesz) arról beszélt, soha nem látott mértékben drágulnak a gyógyszerek keddtől, s meg kell állítani Molnárt, "mert elszabadult".

Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják

Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról