szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Húsz névpárból dől majd el a következő két hétben a budapest.hu portálon leadható szavazatok alapján, hogy mi lesz a neve a 4-es metró alagútfúró pajzsainak.

A névválasztás ötletgazdája Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes elmondta, hogy csaknem kétezer ötletből maradt fenn az a húsz névpár, amelyre voksolni lehet.
 
A főpolgármester-helyettes szerint kezdeményezése azért fontos, mivel "a névadás mindig személyessé tesz. Akinek vagy aminek nevet adunk, az már örökké a miénk lesz" - tette hozzá. Hagyó Miklós közölte, azt szeretné, ha e kis játék által, a fúrópajzsok elnevezésével a budapestiek mellett az egész ország sajátjának érezné a 4-es metró ügyét.
 
Szavazni lehet egyebek közt a Buda-Pest, a Dávid-Góliát, a Frédi-Béni és a Hacsek-Sajó névpárokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Aláírták a 4-es metró alagútfúrási szerződését

A BKV aláírta a 4-es metró első szakaszának alagútfúrási szerződését a tendernyertes Bamco Konzorciummal, miután a közbeszerzési döntőbizottság elutasította az egyik vesztes cég által benyújtott panaszt.

MTI Itthon

Tavasszal megkezdődik a 4-es metró alagútjának fúrása

Áprilisban megkezdődik a 4-es metró alagútjának a fúrása - közölte Demszky Gábor főpolgármester évnyitó tájékoztatóján, amelyen az idei 500 milliárd forintos fővárosi költségvetés fontosabb célkitűzéseit ismertette.