szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szent Flórián napja alkalmából tűzoltólaktanyát neveznek el a Fejér megyei Válon a hősi halált halt Reppman Károlyról, aki egyike volt annak a három tűzoltónak, aki a budapesti műegyetemi lőtéren keletkezett tűz oltása közben vesztette életét. A Reppman Károly Válon élt tragikus körülmények között bekövetkezett haláláig.

A váli önkéntes tűzoltóság ebben az évben ünneplimegalakulásának 10. évfordulóját, és ebből az alkalmából zászlót adományoznak a tűzoltóságnak - mondta Vabrik Zoltán tűzoltó hadnagy. A váli tűzoltóparancsnok hozzátette: a szombati tűzoltónapi rendezvény keretében az új tűzoltólaktanyánál emléktáblát avatnak a
hősi halált halt tűzoltók tiszteletére, és az új szertár felveszi a műegyetemi lőtértűz oltása közben életét vesztett Reppman Károly hadnagy nevét.
   
Reppman Károly a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság Dél-budai Tűzoltási, Mentési Parancsnokság Újbudai Tűzőrségének beosztott tűzoltója volt. Az 1982-es születésű fiatalembert 2002. szeptember
16-án vették fel a Fővárosi Tűzoltó Parancsokság III. kerületi parancsokságához, de kérelmére még abban az évben a XI. kerületi parancsnokság állományába helyezték át. 
   
A lánglovag a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében lévő lőtéren tavaly augusztus 8-án keletkezett tűz oltása során veszette életét másik két társával azt követően, hogy kimentették a civileket, majd visszamentek a pincébe, hogy felkutassák a még esetlegesen lent tartózkodókat. 

A tűzoltóságot felügyelő Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium vezetője a balesetben elhunyt három tűzoltót, Pintér Gábor hadnagyot és Horváth Ákos őrmestert is hősi halottá nyilvánította, Reppman Károly törzsőrmestert a miniszter pedig hadnaggyá léptette elő. A szolgálatteljesítés közben elhunyt Reppman Károlyt augusztus 12-én a váli római katolikus temetőben helyezték tűzoltói tiszteletadással végső nyugalomra.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Melyik a legjobb kamerás mobil 2020-ban? A válaszon nagyon meg fog lepődni

Melyik a legjobb kamerás mobil 2020-ban? A válaszon nagyon meg fog lepődni

Bayer: Volt nekünk pedofil "harcostársunk" is, Szájer meg nem az

Bayer: Volt nekünk pedofil "harcostársunk" is, Szájer meg nem az

Ősrégi zongorákon is nagyon jól szól a kortárs zene

Ősrégi zongorákon is nagyon jól szól a kortárs zene