Tetszett a cikk?

Szabadai Viktor lett az SZDSZ budapesti választmányának új elnöke - erősítette meg a politikus pénteken.

A XIII. kerületi pártszervezet elnöke 36, Lakos Imre, a testület eddigi elnöke, országgyűlési képviselő 34 szavazatot kapott. A voksolást meg kellett ismételni, mert első körben szavazategyenlőség (35-35) alakult ki a jelöltek között. A 76 fős választmányból 73-an vettek részt a szavazáson, hárman mindkét esetben érvénytelen szavazatot adtak le. Az MTI-szabad demokrata forrásból úgy értesült, hogy az új elnököt támogatta Demszky Gábor főpolgármester, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, és John Emese, fővárosi frakcióvezető is.

Szabadai Viktor a választást követően elmondta: a liberális pártnak a fővárosban új erőre, lendületre van szükség, hogy 2009-re, a pártelnöki ciklus végére az SZDSZ Budapesten nagypárt legyen. A kitűzött cél a fővárosban 20 százalék - hangsúlyozta. A feladatokról szólva közölte: össze kell hangolni, egységesíteni kell a kerületek és a főváros politikáját, de emellett be kell mutatni, hogy Budapest liberális város. Lakos Imrét elismerés illeti négyéves munkájáért, és közösen fognak dolgozni azért, hogy kettejük programjának legjobb elemeit megvalósítva erősödjenek a liberálisok a fővárosban.
   
Kóka János pártelnök és Demszky Gábor főpolgármester hamarosan létrehozza az SZDSZ Budapest kabinetjét, amely foglalkozik a választmány programjával is - tette hozzá. Az SZDSZ idei tisztújítási folyamatában többször fordult elő szavazategyenlőség; a március 31-i elnökválasztáson is meg kellett ismételni a voksolást mert első körben mindkét jelölt, Kóka János és Fodor Gábor is ugyanannyi szavazatot kapott, majd aznap este a 12
fős ügyvivői testület tagjainak választásakor a tizenkettedik helyre esélyes két jelölt kapott azonos számú voksot.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Az MNB 15+1 milliós bírságot osztott ki bennfentes kereskedelem miatt

Az MNB 15+1 milliós bírságot osztott ki bennfentes kereskedelem miatt

Undort keltő konyhát talált a Nébih egy pesti kínai étteremben

Undort keltő konyhát talált a Nébih egy pesti kínai étteremben