szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség visszautasítja azt a feltételezést, hogy a Kármán Irén sérelmére elkövetett bűncselekmény előkészítésében vagy végrehajtásában a rendőrség aktív vagy leszerelt tagja részt vett volna - olvasható a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közleményében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden közzétett közleménye szerint a Kármán Irén sérelmére elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban a rendőrség egy volt munkatársának az egyik kereskedelmi televízió reggeli adásában tett nyilatkozata azt sugallta, hogy a bűncselekmény elkövetése rendőri végrehajtásra utalt.
 
"A rendőrség ezt a feltételezést visszautasítja. Sem a sértett vallomása, sem a nyomozás során eddig beszerzett egyéb adatok nem utalnak arra, hogy a bűncselekmény előkészítésében vagy végrehajtásában a rendőrség aktív vagy leszerelt tagja részt vett volna" - szögezik le a rendőrség internetes honlapján közzétett közleményben. Mint írják, a nyomozást folytató Nemzeti Nyomozó Iroda és a rendőrség teljes állománya minden törvényes intézkedést megtesz a köznyugalmat súlyosan megzavaró bűncselekmény felderítése, és az azt elkövetők felelősségre vonása érdekében.
 
A közlemény arra is kitér, hogy ugyanezen nyilatkozat szerint a sértett fiának kihallgatását az eljáró nyomozók meg nem engedett módon végezték. Bár ezzel kapcsolatban az érintett személy vagy törvényes képviselője nem tett feljelentést, figyelemmel azonban a hivatalból üldözendő bűncselekmény gyanújára, a történtek kivizsgálása érdekében értesítettük a Fővárosi Nyomozó Ügyészséget - írják.
 
Kedden reggel a TV2 Mokka című műsorának vendége volt Labancz Ferenc, az 1991-ben megalapított, s mindössze nyolc hónapon át működött Cattani nyomozócsoport tagja. Az egykori rendőrségi munkatárs véleménye szerint az újságíró megveretésének módszere rendőrökre vall. Mint mondta, "nagyon rendőrös a történet", csak úgy lehetett elkövetni a bűncselekményt, ha előzőleg figyelték Kármán Irént.
 
Labancz Ferenc, aki három hete dolgozik együtt a megvert újságíróval a Cattani-kommandó eddig a nyilvánosság előtt elhallgatott történetének megfilmesítésén, azt is elmondta: a kihallgatás során azt kérdezték Kármán Irén 16 éves fiától, hogy miért verte össze az anyját baseballütővel. A fiú felháborodására Labancz Ferenc szavai szerint az volt a kihallgatók válasza, hogy "téged is szájba lehet verni". Elemi érdeke a rendőrségnek, hogy kiderüljön, ki volt vagy kik voltak a tettesek - mondta Labancz Ferenc. Az egykori rendőr százados arról is beszélt a televízióban, hogy a Cattani nyomozócsoport megszüntetése "eredendő nagy bukása a rendőrségnek, és onnantól kezdve nincs gát".
 
A Népszabadság keddi cikke szerint a Cattani-kommandót 1991-ben hívta életre az akkori országos rendőrfőkapitány, Túrós András. A kis létszámú, válogatott egység országos hatáskörrel nyomozott az akkor ismert bűnszervezetek ellen. Számos sikeres akció és több mint 130 gyanúsított ellen indított eljárás állt már mögöttük, amikor – nyolc hónapi működés után – az egységet feloszlatták.
 
A döntést hivatalosan azzal indokolták, hogy az ORFK-n, a fővárosban és néhány megyében addigra már a szervezett bűnözés ellen önállóan fellépő egységek alakultak. Az egység tagjai viszont azt mondták: azért oszlatták fel a Cattani-kommandót, mert túl sok bizonyítékot gyűjtött össze rendőri vezetők és politikusok ellen. Ezek közül azonban csak néhány kapott annak idején nyilvánosságot - írta a lap.
 
Az olajszőkítési ügyekben is nyomozó újságírót péntek éjjel Pesterzsébeten ütötték le és tuszkolták be egy kocsiba. Brutálisan megverték, majd összekötözve a lágymányosi Duna-parton hagyták, ahol egy horgász talált rá.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kihallgatják Kármán Irént

Megkezdte Kármán Irén újságíró kihallgatását a Budapesti Rendőr-főkapitányság -mondta Unger Pál sajtóügyeletes

Itthon

Volt olajosok belharca miatt verhették meg az újságírónőt

Szoros barátságban van Portik Tamással, az olajszőkítésben szerepet játszó Energol Rt. hosszú évekig körözés alatt álló volt igazgatójával Kármán Irén, a hétvégén megvert riporternő. A nexust a riporternő sem tagadja, de elhatárolódik egykori segítője, Sándor "Papa" István azon kijelentésétől, miszerint megveretésével az egykori "energolosnak" akartak üzenni támadói.

Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni

Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni

Rövidnadrágban twerkelő táncosok miatt került bajba az ausztrál hadsereg

Rövidnadrágban twerkelő táncosok miatt került bajba az ausztrál hadsereg

Csaknem 400 milliárd forintért vásárolta be magát az újrahasznosításba a Lidl cégcsoportja

Csaknem 400 milliárd forintért vásárolta be magát az újrahasznosításba a Lidl cégcsoportja