szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnöki Hivatal megduplázta a biztonsági őrök számát, akik az augusztus 20-i tűzijáték alatt szolgálatot teljesítenek a fővárosban és 23 helyett több mint 40 mentőautó áll majd készenlétben a rendezvényen.

A biztonsági őrök számának növeléséről szólva a kormányszóvivő megjegyezte: ez azt jelenti, hogy így már mindkét rakparton 100-100 ember ügyel majd a nézők biztonságára. Ezenfelül a Red Bull Air Race biztonsági csapata is felajánlotta segítségét, ők egészen este 22 óráig teljesítenek majd szolgálatot.

A légi rendezvény szervezői - mondta - felajánlották továbbá a kommunikációs eszközeiket is. Így az általuk kihelyezett kivetítőket és hangszórókat is felhasználhatja majd a Miniszterelnöki Hivatal (MeH)a Duna-partra látogatók tájékoztatására.

Daróczi Dávid hangsúlyozta: emellett a MeH mobil, autós hangosbemondók segítségével ad információkat és a rakparton is lesznek menekítési táblák, jelzések, amelyek szükség esetén segítik a tájékozódást. Az eredetileg tervezettnél csaknem hússzal több, összesen 43 mentőautó áll majd készenlétben és a tűzijáték alatt ez kiegészül sürgősségi ambulanciával is.
   
Az Országos Mentőszolgálat Markó utcai központjában a rendezvények alatt folyamatosan egy koordinátor tartja majd a kapcsolatot a szervezőkkel, illetve az operatív törzzsel, és irányítja a mentőautókat. Szerdán ülésezik az ünnepség biztonságát felügyelő operatív törzs, és a szakhatóságokkal, biztonsági szakemberekkel közösen véglegesíti a rendezvények kiürítési terveit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!