szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szocialista székházbotrányról ír csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz; a cikk szerint a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utal ki 200 millió forintot a Vérmező úti pártközpont tulajdonosának.

Az MSZP elköltözik VIII. kerületi, Köztársaság téri székházából, és amíg elkészül az új, VI. kerületi, Jókai utcai épület rekonstrukciója, bérbe vették az I. kerület, Vérmező út MBC-irodaház negyedik és ötödik emeletét. A Heti Válasz közli, hogy 2006 végén a negyedik és ötödik emeletről költözött ki a Magyar Turisztikai Hivatal, illetve
jogutódja, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkársága.

A tárca eredetileg 2008. december 31-ig szerződött, ám tavaly év végén a szakállamtitkárság mégis a Hold utcába költözött, az egykori ifjúsági és sportminisztérium épületébe. Ezután tette át székhelyét az MSZP a Vérmező úti átmeneti szállásra, ahol - friss bérleti szerződésük értelmében - 2008. december 31-ig maradnak.

"Egy kvázi titkos üvegzseb-kimutatás szerint" azonban a Magyar Turizmus Zrt. 2007. január 1-jétől 2008. december 31-ig érvényes, kétéves időtartamra szóló szerződést kötött "az MBC irodaházban található bérlemény bérlésére", nettó 200 millió forint értékben - olvasható a cikkben. A hetilap szerint a megállapodás "minden ésszerűséget nélkülöz", hiszen az idegenforgalmi részvénytársaság annak ellenére állja a 2007-2008-as időszak 200 milliós terhét, hogy már kiköltözött az épületből.

"Egyelőre nem állíthatjuk - igaz, cáfolni sem áll módunkban -, hogy az MSZP helyett egy állami cég fizet az MBC-bérleményért, így azt sem, hogy a közforintok terhére burkolt pártfinanszírozás folyik" - fogalmaz a Heti Válasz, de hozzáfűzi: "az önkormányzati tárca egyik cége jogcím nélkül pénzeli az MSZP szállásadóját".

Magyar Turizmus: már nem fizetünk

Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Magyar Turizmus Zrt. tavaly májusában döntött arról, hogy az év végével lejáró bérleti szerződést meghosszabbítja 2008 december végéig. A döntést követően módosították is a szerződést - tette hozzá. Majd tavaly szeptember 5-én az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium levélben arra kérte a turisztikai marketing céget, hogy 2007. január elsejétől álljanak el a módosítástól. Két nappal később az ingatlan tulajdonosával erről meg is egyeztek, és a szerződést fel is mondták. Ennek megfelelően a Magyar Turizmus Zrt. 2006. december 31-e óta nem fizet a korábban bérelt irodákért bérleti díjat - hangsúlyozta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Jó sárkányok

Jó sárkányok