szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilométerenként alig több mint hat forintba kerül egy utazás a BKV-n az utasok számára; a Budapesti Közlekedési Zrt. számításai szerint ezzel Magyarországon a fővárosban a legolcsóbb a közösségi közlekedés - közölte a társaság sajtóirodája szerdán.

A BKV hétféle járművön biztosítja az utasok szállítását. A metró, a földalatti, a villamos, a fogaskerekű, a trolibusz, az autóbusz és a HÉV járművei összesen 1141,3 kilométer vonalhosszon működnek a főváros határain belül - áll a közlekedési vállalat közleményében.

A BKV számításai szerint "ha a bérletek árát összevetjük a megtehető kilométerhosszal, akkor Budapest közigazgatási területén belül a jelenlegi 7350 forintos bérlettel egy kilométer szolgáltatás igénybevételének lehetősége alig több mint 6 forint ráfordítást jelenthet az utazónak".

A fővárosi közlekedési vállalat szerint a más magyarországi nagyvárosokkal összehasonlítva "ez az összeg elenyésző, hiszen másutt legfeljebb háromféle járművel lehet közlekedni". A BKV úgy kalkulál, hogy Szegeden egy kilométernyi utazás 30, Debrecenben 13, Miskolcon 19, Pécsett 35, Szolnokon pedig 48 forintjába kerül az utazóknak.

"A fővárosi utasok egy járattal egyébként közel négy kilométert tesznek meg, a vidéki nagyvárosokban pedig ez az adat alig haladja meg a két kilométert" - olvasható a BKV közleményében.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

BKV-garázsok is sztrájkolnak jövő kedden

A tervezett járatritkítások, az újabb létszámleépítések és munkakörülményeik romlása miatti tiltakozásukként november 20-án üzemkezdettől kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak egy budai és egy pesti buszgarázs dolgozói - közölte az érintett két szakszervezet vezetője. Állítólag a buszok fele nem közlekedik majd.

MTI Itthon

BKV-sztrájk: megszegett ígéretek?

Befejeződött kedden a BKV két autóbuszos szakszervezetének kétórás figyelmeztető sztrájkja. A szakszervezetek megszegték az ígéretüket, mert az éjszakai járatok csaknem fele félreállt a sztrájk megkezdésekor - mondta a társaság vezérigazgató-helyettese kedden. Az egyik szakszervezet vezetője ezt visszautasította.

MTI Itthon

Még nem lehet tudni, hány járatot érint a BKV-s sztrájk

Csak reggel derül ki, mekkora a BKV két szakszervezete által meghirdetett figyelmeztető sztrájk valós támogatottsága, s az is, hogy mely járatok esetében kell forgalmi zavarokra számítani - mondták el a közlekedési vállalat vezetői.

MTI Itthon

BKV: a sztrájknak nem volt valós indoka

Továbbra is jogszerűtlennek tartja a Budapesti Közlekedési Zrt. a két autóbuszos szakszervezet hajnali kétórás figyelmeztető sztrájkját, a társaság vezetői szerint ugyanis annak nem volt valós indoka.

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből

160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből

Csaknem 30 százalékkal csökkent tavaly a nyelvvizsgázók száma

Csaknem 30 százalékkal csökkent tavaly a nyelvvizsgázók száma