szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szakértői vizsgálat szerint a Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet részéről szakmai mulasztás nem történt, amikor betegellátás során, műtét közben hunyt el egy asszony az intézményben - tájékoztatott a kórház megbízott főigazgatója.

Az igazságügyi szakértői vizsgálat ugyan megtörtént, ám részletes szakmai anyaga még nem áll a kórház vezetésének a rendelkezésére. A hivatalos szóbeli értesítés szerint viszont kizárható, hogy szakmai mulasztás történt volna - közölte Sebes Gábor.

Az intézményvezető megerősítette azt az értesülést, hogy 2008. január 29-én nőgyógyászati műtét során egy beteg elhunyt. Az intézmény kérésére igazságügyi szakértői boncolás történt. Ugyanakkor az igazságügyi szakértői boncolás eredményének megérkezéséig az intézmény további nyilatkozatot nem tesz - szögezte le Sebes Gábor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Sztrájkra készülnek az egri kórház dolgozói

Határozatlan idejű sztrájkot hirdet december 6-ra az egri kórház sztrájkbizottsága, ha a fenntartó hevesi megyegyűlés nem vonja vissza az intézmény vagyonkezelésére kiírt pályázati javaslatát - jelentette be a sztrájkbizottság elnöke.

Itthon

Feljelentést tett az egri kórház a romákról szóló hírek miatt

Az egri Markhot Ferenc Kórház igazgatója által elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint nem alkalmaztak diszkriminációt az intézmény szülészeti osztályán a roma kismamákkal szemben; a kisebbségi ombudsman által indított vizsgálatnak még nincs eredménye. Az igazgató feljelentést tett jogsérelem miatt, az Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete (EVPKE) szerint pedig csupán pozitív diszkrimináció éri a kórházban a romákat, ezért hisztériakeltésnek tartják a cigányok elkülönítéséről szóló híreket.

MTI Itthon

Felmentették az egri kórházigazgatót

Az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház főigazgatójának felmentéséről döntött az intézményt fenntartó megyei közgyűlés pénteken Egerben. A döntésre a polgári és a szocialista frakció egyeztetése után került sor - közölte a Heves megyei közgyűlés polgári frakciójának vezetője.

MTI/hvg.hu Észak-Magyarország

Tüntetés kezdődött az egri kórház privatizációja ellen

Mintegy 300 ember részvételével tüntetés kezdődött az egri Markhot Ferenc kórház tervezett funkcionális privatizációja ellen ma reggel Egerben, a megyeháza előtt. A demonstrációra az intézményfenntartó Heves megyei közgyűlés ülésével egy időben kerül sor, ugyanis ma napirendre kerül a kórház vagyonkezelésének privatizációjáról szóló pályázati kiírás.