Tetszett a cikk?

Meghalt egy rendőr, akit intézkedés közben lelőttek Esztergomban - jelentette be Bencze József altábornagy kedden reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

A rendőrfőkapitány arról nem beszélt, mikor lőtték le a rendőrt, de úgy fogalmazott, az eset sokkal fontosabb annál, mint ami hétfő este a Kossuth téren történt, ahol a demonstrálók megpróbálták megbontani a Parlament előtt felállított kordonokat, ezért a rendőrök könnygáz használatával kiszorították őket.
   
Bencze József elmondta, hogy Esztergomban egy családi botrányhoz riasztották a rendőröket. A kiérkező járőrpár szót váltott a bejelentővel. aki elmondta, hogy 56 éves fia ittasan "felforgatott mindent" és a melléképületben tartózkodik. A rendőrök bekopogtak a melléképületbe. A hirtelen kilépő férfi a rendőrt mellbe lőtte egy 9 milliméteres pisztollyal. A rendőr a helyszínen meghalt - mondta a főkapitány. A rendőrnek egy 10 és egy 12 éves gyermeke van. Az ittas férfit a járőrpár másik tagja lábon lőtte, majd megbilincselte. Az eset körülményeit kivizsgálják, ahogyan a járőrpár másik tagjának fegyverhasználatát is - mondta el a főkapitány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/HavariaPress Itthon

Balhé a Kossuth téren: a rendőrök könnygázt vetettek be

Tüntetők lebontották a Parlament köré vont kordont mintegy 50 méteres szakaszon hétfőn este; rohamrendőrök kutyákkal vonultak fel, és próbálják megakadályozni, hogy a demonstrálók behatoljanak az elzárt területre.

MTI Itthon

Elhunyt Barna Sándor, Budapest volt rendőrfőkapitánya

A Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatóját, nyugállományú rendőr altábornagyot; a volt megyei és fővárosi rendőrfőkapitányt 67 éves korában, vasárnap érte a halál - tudatta az MTI-vel Danielisz Béla, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának elnöke.

Tóth Krisztina: A legelszántabb Jókai-rajongók se tegyenek kutyaszart a postaládámba

Tóth Krisztina: A legelszántabb Jókai-rajongók se tegyenek kutyaszart a postaládámba

Elon Musk 15 milliárd dollárt bukott egyetlen nap alatt

Elon Musk 15 milliárd dollárt bukott egyetlen nap alatt

Segítségül hívták a tudósok a szuperszámítógépeket, 25 ezer szupermasszív fekete lyukról készítettek térképet

Segítségül hívták a tudósok a szuperszámítógépeket, 25 ezer szupermasszív fekete lyukról készítettek térképet