szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogi lépéseket fontolgat a Magyar Rádió, mert nem veheti meg a Szonda Ipsos és a GfK Hungária által készített hallgatottsági kutatás eredményeit - nyilatkozta Such György elnök.

Az elnök korainak nevezte annak megválaszolását, hogy perelnek, a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulnak, vagy mindkettőt megteszik.
 
"Jogilag rendkívül aggályos", hogy míg az ősszel megvásárolhatták az évente háromszor, a fővárosban és a megyeszékhelyeken, tízezres mintán készített felmérés eredményeit, a két cég most nem hajlandó eladni nekik az újabb kutatás eredményeit - közölte Such György.
 
Mint mondta, most egyes, meg nem nevezett kereskedelmi rádiókkal kötött "egyezségekre" hivatkozva nem akarja a Szonda Ipsos és a GfK Hungária eladni az adatokat. Éppen az adathiányra hivatkozva nem kívánta kommentálni az MTI értesüléseit, miszerint a nyári struktúraváltás előtt a hirdetőknek legfontosabb, 18 és 39 év közötti korosztályban mért 3,1-ről 11 százalékra, a 15 és 29 évesek között 2-ről 10,9 százalékra ugrott az MR-2 Petőfi Rádió hallgatottsága, miközben az országos kereskedelmi adók hasonló arányban teret vesztettek.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Magyar Rádió nem alkuszik: közszolgálati az MR2-Petőfi műsora

A Magyar Rádió (MR) fenntartja azon álláspontját, hogy az MR2-Petőfi teljesíti közszolgálati kötelezettségeit - áll a szerdai médiahatósági meghallgatása után kiadott rádiós közleményben. Az ORTT elnöke kijelentette: ő valószínűleg egy másik ülésen volt, mint a rádió vezetője, de részleteket nem kívánt közölni, mert még folyik az eljárás.