szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték azt a két miskolci fiatalt, aki utcákon rabolt ki járókelőket - közölte a rendőrség.

A két fiatal főleg a belvárosban szemelte ki lehetséges áldozatait, akiktől mobiltelefont és készpénzt vettek el, élet és testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel, azaz bántalmazás kilátásba helyezésével - közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

A fiúk erőszakossága miatt a járókelők jobbnak látták átadni nekik értékeiket. A miskolci rendőrkapitányság a 17 éves fiatalkorút egy rendbeli rablás, és két rendbeli csoportosan elkövetett rablás bűntettének elkövetésével gyanúsítja, csakúgy, mint 19 éves társát - tette hozzá a szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Zárkatársai ölhették meg a fiatalkorú elítéltet

Feltételezhető, hogy a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében a szombaton meghalt fiatalkorú halálával közvetve vagy közvetlenül a "zárkatársai kapcsolatba hozhatók" - közölte Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.

MTI Itthon

Fiatalkorú rablókat fogtak Ózdon

Három 14 éves fiú rabolt ki egy 17 éves fiatalembert a Borsod megyei Ózdon, a rendőrök elfogták őket - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

MTI Itthon

Kölyök rablókat fogtak a Moszkva térnél

Mobiltelefonokat rabolt iskolás gyermekektől a Moszkva tér környékén az a fiatal-, illetve gyermekkorú elkövetőkből álló galeri, melyet a XII. kerületi rendőrkapitányság fülelt le a napokban - közölte a kapitányság vezetője budapesti sajtótájékoztatóján szerdán.

MTI Itthon

Elfogták a kisvárdai vasúti rablókat

Rablók garázdálkodtak a Nyíregyháza-Záhony közötti vasútvonalon; a rendőrkézre került 15-17 éves kisvárdai gyanúsítottak három személyvonat kilenc utasa ellen követtek el bűncselekményt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

MTI Itthon

Fiatalkorú mobiltolvajokat vettek őrizetbe

Két fiatalkorú fiút vettek őrizetbe szerdán Kecskeméten, akik az elmúlt napokban a város különböző pontjain hat esetben mobiltelefont vettek el fiataloktól - közölte a rendőrség.

Vélemény

Gönczöl Katalin a gyerek- és fiatalkori bűnözés megfékezéséről

Gönczöl Katalin, az állampolgári jogok volt országgyűlési biztosa, kriminológus, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság (OBMB) elnöke, jól ismeri a fiatalkori bűnözés sajátosságait. A világszerte, így nálunk is terjedőben lévő deviancia „ellenszerekeként” az 1908-ban egyszer már létrehozott, de 1945 után megszüntetett speciális intézmények ismételt felállítását javasolja.

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Könnyen cukorbeteg lehet az újszülöttből, ha sok otthon az égésgátló

Könnyen cukorbeteg lehet az újszülöttből, ha sok otthon az égésgátló

Az újfajta arcmaszk szanaszét süti a beáramló koronavírust

Az újfajta arcmaszk szanaszét süti a beáramló koronavírust