szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Országszerte több mint 140-szer riasztották a tűzoltókat a hétfői vihar miatt, az esetek többségében fákat döntött ki az erős szél, de a betörő víz is gondokat okozott; személyi sérülés sehol nem történt.

Jellemzően a nyugati, délnyugati országrészben tombolt a vihar, amely Zala, Veszprém, Somogy, Fejér és Pest megyét érintette - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, hozzátéve, hogy senkit nem kellett kitelepíteni.

A Fejér megyei Soponyán egy ház kéményét bontotta meg a szél. Balatonlellén a mólón lévő étteremsorra zúdult be a víz, Balatonkenese belterületén pedig a vihar fákat döntött a sínekre, ezért 30 percig szünetelt a vasúti forgalom.

Veszprémben a fakidőléseken és vízbetöréseken kívül két tűzeset történt: Pécselyen és Balatoncsicsón villám csapott egy-egy házba, a tüzet eloltották, személyi sérülés itt sem történt - közölte Szentes György. A megyei katasztrófavédelem ügyeletese, Wiborni József tájékoztatása szerint a házak tetőszerkezete és beépített tetőtere leégett; Pécselyen a kár mintegy ötmillió forintra tehető, Balatoncsicsón még tart a kárfelmérés.

Somogyban fákat döntött ki a 90-100 kilométer erősségű szél, pincéket öntött el a víz. Az MTI a térségben lakóktól úgy értesült, hogy több helyen nem működtek a mobiltelefonok, Tabon pedig áramszünet volt. A Balaton térségében másodfokú, azaz a legmagasabb szintű a viharjelzés.

A dél-borsodi Bogácson több ház tetőszerkezete megsérült a viharban - mondta Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője. Több villanyoszlop is kidőlt a vihar hatására Mezőkövesd és Bogács között. Az elsődleges adatok szerint lakóház is megsérült és nincs áramszolgáltatás ezen a területen.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője közölte, hogy a VIII. kerületi Gutenberg téren lévő művelődési ház pincéjében 60 centiméter magasan áll a víz, itt jelenleg is dolgoznak a tűzoltók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Itthon

Lesújtott a vihar Soponyára

Hétfő reggel a Fejér megyei Soponyán egy ház tetejét mindenestül feltépte a szél, egy autóbuszra pedig rádőlt egy fa; ennek a balesetnek vélhetően sérültjei is vannak - értesült a HavariaPress.

MTI Itthon

Narancssárga riasztás a Nyugat-Dunántúlon

A vasárnapi vihar után ismét narancssárga riasztást adott ki a Nyugat-Dunántúlra az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn hajnalban. A meteorológusok szerint felhőszakadásokra és jégesőre is lehet számítani.

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél

Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél

Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták

Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták