szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két olyan népszavazási kezdeményezést is hitelesített az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor adott be.

Az egyik kezdeményezés szövege: "Egyetért-e azzal, hogy a szándékos bűncselekményt elkövető büntethető legyen, ha a cselekmény elkövetésekor 12. életévét betöltötte?" A másik kezdeményezés így szól: "Egyetért-e azzal, hogy a közoktatási törvény tegye lehetővé a súlyos fegyelmi vétséget elkövető tanköteles tanuló intézményből történő kizárását?"

Az OVB szerdai ülésén összesen 22 népszavazási, illetve népi kezdeményezésről döntött, húsz esetben különböző okok miatt - az egyértelműség hiánya, formai hibák vagy költségvetési érintettség - nem hitelesítette a feltenni szándékozott kérdéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A jobbikos tüntetők miatt rekesztették be az ülést

Alig félórás vita után Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes, levezető elnökként berekesztette a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülését, mert a XII. kerületi Turul-szobor sorsáról folytatott vitát jobbikos tüntetők folyamatos közbekiabálásokkal zavarták.

hvg.hu Videók

Kendermagosok és a Jobbik egy asztalnál - videó

Egy asztalhoz ültek a marihuána legalizálását kezdeményező civil, illetve az azt szigorúan tiltó politikai szevezet vezetői. Juhász Péter, a Kendermag Egyesület elnöke és Bíber József Tibor Jobbik-alelnök dialógusa szívélyes fecsegéssel indul, de aztán tegezésből önözésre vált. A párbeszéd után az álláspontok jottányit sem változtak, de a kötelező kézfogás így sem maradt el.

MTI Itthon

A Jobbik és a Gárda ezer embert csődített össze

Közel ezer ember gyűlt össze szombaton kora délután Budapesten, a belvárosi Erzsébet téren, ahová a Jobbik Magyarországért Mozgalom és az általa patronált Magyar Gárda szervezett utcai rendezvényt a nemzeti ünnep alkalmából.

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben