szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öngyilkosságot követett el egy rab a miskolci börtönben, kórházba vitték, ott halt bele sérülésébe – mondta az egy hónappal ezelőtt történtekről Joó László ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

Június 16-án egy, az intézetben jogerős börtönbüntetését töltő fogvatartott zárkájában öngyilkosságot kísérelt meg. Sérülése miatt a mentők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba szállították, ahol június 21-én meghalt.

A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Az MTI kérdésére, hogy miért csak most adnak tájékoztatást a történtekről, a bv-parancsnok minden további közléstől elzárkózott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Shake

Öngyilkos lett az egykori gyermekpilóta

Vicki Van Meter, akit egykor azért ünnepeltek, mert 11 évesen átszelte Amerikát egyedül vezetve egy kisrepülőt, majd átkormányozta Európába is, agyonlőtte magát otthonában.

László Éva Lilla Itthon

Út a pokolba: „az öngyilkosság gyávaság”

Az öngyilkosságok számát tekintve Magyarország még mindig a világ élvonalában tanyázik: ötödikek vagyunk a sorban az egykori Szovjetunió utódállamai mögött. Akasztás, méreg, fulladásos halál: az áldozatok között egyre több a kamasz. Szakembereket kérdeztünk a riasztó statisztikai adatok hátterében megbúvó okokról és a lehetséges kiútról.

MTI Világ

Az öngyilkosok hozzátartozónak megbírságolását tervezik

Az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt az öngyilkossági kísérletek és befejezett öngyilkosságok száma a kijevi metró területén, ezért a földalattit üzemeltető vállalat magas pénzbírság bevezetését tervezi az öngyilkosjelöltek elriasztása céljából.

MTI Plázs

Mi késztethet öngyilkosságra?

A világ teljes lakosságának 9,2 százaléka fontolgatta már az öngyilkosságot és három százaléka kísérelte meg - vált ismertté az öngyilkos viselkedést vizsgáló eddigi legnagyobb tanulmányból.

16 millió forintnyi rubelt kérnek egy 12, azaz tizenkettő kilométert futott régi Ladáért

16 millió forintnyi rubelt kérnek egy 12, azaz tizenkettő kilométert futott régi Ladáért

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök