szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP azzal, hogy bejelentette, nem engedi az Országgyűlés elé a médiatörvény-javaslatot, elzárta a további tárgyalások lehetőségét, hiszen egyoldalú döntésével elrontotta azt a bizalmi légkört, amelyekre az eddigi munka épülhetett - ezt Pető Iván (SZDSZ) közölte.

A médiatörvény-javaslatról szóló tárgyalássorozaton részt vett liberális képviselő, a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke szerint az átfogó szabályozás lehetősége hosszú időre ismét elszállt, s ebben rendkívül súlyos az MSZP felelőssége. A kialakult helyzet biztosan árt a magyar médiapiacnak - hangsúlyozta közleményében Pető Iván.

Az SZDSZ képviselője szerint a kidolgozók azt tervezték, hogy a beérkező észrevételek alapján még érdemben változik a szöveg, ám a kialakult körülmények között értelmetlenné váltak a csak igen nehezen, a csakis egy átfogó szabályozás reményében elfogadott és tárgyalási alapnak tekintett kompromisszumok.

"Nem sok esélyét látom a hatályos médiatörvényt módosító indítványoknak sem, mert az elkészült tervezet komplexitásra törekvő javaslatával szemben minden ilyen kísérlet tovább rontja az átfogó szabályozás esélyét, ráadásul önkényesen emel ki a számtalan megoldandó feladatból egyet vagy néhányat" - áll a szabad demokrata politikus közleményében.

Az MSZP országos elnökségének kedd esti ülésén született egyhangú döntés arról, hogy a testület nem támogatja a médiatörvény jelenlegi tervezetének parlament elé terjesztését. A szocialisták szerint az új jogszabálytervezet jövő tavasszal, szakmai vita után kerülhet az Országgyűlés elé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Média

Elkészült az új médiatörvény-tervezet végső változata

Benyújtotta a médiatörvény helyébe javasolt új jogszabály tervezetének végső változatát az erre felkért szakmai grémium az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT). A testület a közeljövőben kezdi tárgyalni az anyagot, amely a közszolgálati médiumok működésének részletes szabályozását egy később kidolgozandó külön törvényre bízná.

MTI Itthon

A pártok nem foglalkoznak a médiatörvény-tervezettel

Érdemben nem foglalkozik sem az Országgyűlés, sem annak kulturális és sajtó bizottsága azzal a médiatörvény-tervezettel, amelyet az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) felkérésére készített közel kétéves munkával egy szakértői bizottság - értesült parlamenti forrásból az MTI.

MTI Itthon

ÁSZ-jelentés: hiányos a médiatörvény

A médiatörvény és a nemzeti hírügynökségről szóló törvény hiányosságait állapította meg az Állami Számvevőszék csütörtökön közzétett jelentésében, amelyben a közszolgálati feladatok és a végrehajtáshoz szükséges források meghatározását sürgetik.

MTI Itthon

Az MSZP-nek is vállalhatatlan az új médiatörvény-tervezet

Az MSZP országos elnöksége nem támogatja a médiatörvény jelenlegi tervezetének parlament elé terjesztését - közölte a testület egyhangú döntését Mandur László elnökségi tag az MTI-vel kedden este. A szocialisták szerint az új jogszabálytervezet jövő tavasszal, szakmai vita után kerülhet az Országgyűlés elé.

MTI Itthon

Módosítanák a médiatörvényt

A médiatörvény társadalmi kommunikációra vonatkozó passzusait módosítaná az az indítvány, amelyről Lévai Katalin európai uniós szocialista képviselő beszélt kedden a Civilkomp Konferencián.

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

A lengyel kormány már nem akar vétózni, Orbán egyedül maradt az EU ellen

A lengyel kormány már nem akar vétózni, Orbán egyedül maradt az EU ellen

Van egy gyűrű, amely 90%-os valószínűséggel jelezheti, ha viselője koronavírusos

Van egy gyűrű, amely 90%-os valószínűséggel jelezheti, ha viselője koronavírusos