szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A négy helyi frakcióvezetőből álló grémium vizsgálja a VII. kerületi önkormányzat ingatlan-elidegenítési gyakorlatát és a gazdasági bizottság ilyen irányú tevékenységét, s a képviselő-testület hétfői döntése értelmében esetlegesen javaslatot tesz a gyakorlat és a bizottság működésének megváltoztatására.

A képviselő-testület rendkívüli ülését a novemberben kirobbant ingatlanbotrány miatt hívták össze. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint összesen 9 önkormányzati épület értékesítése történhetett szabálytalanul a VII. kerületben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak - köztük az előzetes letartóztatásban lévő Gál György (SZDSZ), a gazdasági bizottság elnöke és Kardos Péter, a pénzügyi bizottság elnöke - összesen mintegy 800 millió forint kárt okoztak a kerületi önkormányzatnak, s további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!