szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Neszmélyen 102 millió forint tartozást követelnek a hitelezők az önkormányzattól, amit lehetetlen teljesíteni a 240 milliós költségvetésből. A volt polgármester elleni büntetőeljárásban februárban várható vádemelési javaslat - írta szerdai számában a 24 Óra, Komárom-Esztergom megye egyik napilapja.

Az önkormányzat mellé kirendelt pénzügyi gondnok összesítése szerint az összeg nagyobb is lehetne, de nem mindegyik tételt fogadták el érvényes követelésnek. Hiába várja a pénzét az, aki milliókat adott készpénzben a polgármesternek szóbeli, vagy egy füzetpapírra felírt megállapodás alapján.
   
A volt polgármester, az áprilisban leköszönt Benkő Ferenc is követelőként lépett fel, 631 ezer forintra tart igényt, költségátalányra, szabadságmegváltásra és táppénztartozásra hivatkozva.
   
Az önkormányzat a legnagyobb összeggel, 40,8 millió forinttal egy banknak tartozik, ugyanis a polgármester a település nevében úgy vállalt készfizető kezességet a hitelekért, hogy arról az önkormányzatnál senki nem tudott - közölte a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Csődeljárás indult Neszmély ellen

A bíróság elrendelte a Neszmély község elleni csődeljárás megindítását, amit az önkormányzat maga kezdeményezett egy 35 millió forintos banki inkasszó miatt - írta hétfőn a Napi Gazdaság.

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk

Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk

Jővő héten dönt a kormány a karácsonyi időszak járványügyi intézkedéseiről

Jővő héten dönt a kormány a karácsonyi időszak járványügyi intézkedéseiről