szerző:
MTI

A köztársasági elnök június 6-i hatállyal a Honvéd Vezérkar főnökévé nevezte ki Benkő Tibor altábornagyot - olvasható a Magyar Közlöny 2010. évi 95. számában.

A hétfőn megjelent közlönyben közreadott tájékoztatás szerint Sólyom László Hende Csaba honvédelmi miniszter előterjesztésére nevezte ki vezérkari főnöknek az altábornagyot.

A közlönyben az is olvasható, hogy Tömböl László vezérezredest június 5-i hatállyal felmentik a vezérkari főnöki megbízatásából, egyúttal 2011. február 5-i hatállyal megszüntetik a szolgálati viszonyát, és másnap nyugállományba helyezik.

Hende Csaba honvédelmi miniszter szakmai és a morális válságra hivatkozva kezdeményezte a személyi változásokat a honvédségnél. Június 5-ével kezdeményezte a köztársasági elnöknél Tömböl László vezérkari főnök felmentését; Hazuga Károlyt, a vezérkari főnök helyettesét pedig a múlt keddi nappal mentette fel. Madarász Károlynak, a KFH főigazgatójának és Kovácsics Ferencnek, a KBH főigazgatójának felmentését szintén június 5-i hatállyal kezdeményezte a miniszter a kormányfőnél.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Leváltják a honvédség vezérkari főnökét

Leváltja a Honvédelmi Minisztérium (HM) új vezetése a Magyar Honvédség vezérkari főnökét, Tömböl Lászlót, valamint a katonai elhárítás főigazgatóját, Kovácsics Ferencet - tudta meg kedden a Magyar Nemzet. A HM illetékese a sajtóértesülés kapcsán az MTI megkeresésére azt mondta, hogy a tárca később közleményt ad ki.

MTI Itthon

Vezérkari főnök a magyar titkosszolgálatok élére?

Tóth Károly, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista alelnöke egy titkosszolgálati konferencián arról beszélt, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatoknál is létre kellene hozniuk a vezérkari főnöki pozíciót.

Balesetveszélyes terméket hív vissza az Aldi

Balesetveszélyes terméket hív vissza az Aldi

Sokkal több idő kell a Brexit-megállapodáshoz a főtárgyaló szerint

Sokkal több idő kell a Brexit-megállapodáshoz a főtárgyaló szerint

"Több oka is van annak, hogy fent levették a kezüket Simonkáról"

"Több oka is van annak, hogy fent levették a kezüket Simonkáról"

A nap fotói: A belvárosi terepen parkolás új budapesti rekordere

A nap fotói: A belvárosi terepen parkolás új budapesti rekordere

Engedély nélkül épült a Sagrada Familia

Engedély nélkül épült a Sagrada Familia

Ön szerint mit csinál ez az ember az Emmiben? Szavazzon!

Ön szerint mit csinál ez az ember az Emmiben? Szavazzon!