szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben az Orbán-kormány az Operaházban ünnepelte az új alaptörvényt, az utcán közel százezren vonultak fel tüntetni a kabinet ellen. A demonstráción szélsőjobboldali provokátorok is megjelentek, de - néhány szóváltástól és dulakodástól eltekintve - komolyabb atrocitás nem történt. Az állami ünnepség résztvevői végül nem mertek kijönni a főbejáraton, a lezárt mellékutcákon keresztül hagyták el a helyszínt, miközben élő rendőrkordon védte őket. Videó.

A demonstrációról összefoglalónk itt, percről percre tudósításunk itt olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

"Viktátor" - kormányellenes tüntetéssel indult az új év

Miközben a kormány az alaptörvény életbelépését ünnepelte az Operaházban, kint több tízezer civil tüntetett épp az új alkotmány ellen. Igaz, több szélsőjobboldali viszont a civilek ellen tüntetett szintén az Andrássy úton. Komolyabb atrocitás nem történt, de a Nagymező utcánál árpádsávos zászlókkal felvonuló ellentüntetők lökdösődésbe keveredtek szocialista politikusokkal. Orbán Viktor és Schmitt Pál az Operaház hátsó bejáratán keresztül távozott. Összefoglaló.