szerző:
hvg.hu

Egy augusztusi interjúnk után több mint kétmillió forinttal és mindenféle felajánlásokkal segítettek a hvg.hu olvasói a cikkben bemutatott gyermekvédelmi alapítványnak.

„Gyermekvédelmisnek radikális vagyok, jobbikosnak meg cigányimádó” címmel közöltünk nemrég interjút a hvg.hu-n Tóth „Hope” Ákos gyermekvédelmi szakemberrel. A cikkben szó volt a szegénysoron, intézetekben élő gyerekek, különösen a cigány származásúak előtt álló kilátástalan jövőről, az általa vezetett Age of Hope alapítvány munkájáról, eddigi sikereiről, illetve arról is, hogy nagy szükség lenne egy kisbuszra a hatékonyabb működéshez.

A cikket rengetegen olvasták. Megjelenése után az alapítvány számos felajánlást kapott: 200 ezer forintot, amit az idei nyári gyerektáborokra fordítottak, tovább számos szervezet, alapítvány kereste meg őket együttműködéssel és negyvenen jelentkeztek önkéntesnek. A legnagyobb felajánlás kétmillió forintnyi adomány volt a kisbusz megvásárlására. Azóta már az ideális járművet is sikerült megtalálni, ami mind személy, mint csomagszállításra alkalmas, és a fenntartásra is lenne pénz. A megvásárlással járó adminisztratív és egyéb költségek kifizetéséhez azonban további 400 ezer forintra van szüksége Az Age of Hope alapítványnak.

A hvg.hu olvasói közül valaki már kétmillió forinttal segítette a furgon megvételét és ezáltal a hatékonyabb alapítványi munkát. A többi kedves olvasónknak továbbítjuk az alapítvány kérését: segítsék egy kisebb összeggel a kisbusz megvételéhez szükséges maradék pénz összeszedését, melyet a következő számlaszámokon tehetnek meg: 11600006-00000000-56705485 Külföldről: GIBA HUHB HU2511600006-00000000-56705485. A támogatásokat az alapítvány nevében köszönjük, az eredményről természetesen beszámolunk.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!