szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ferkovics Tibor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje nyerte a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást Tuzséron - közölte a nem jogerős végeredményt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője az MTI-vel.

Szép Béla elmondta, a Dankó József (független) polgármester halála miatt megüresedett tisztségért hat független és egy jobbikos jelölt indult. A 1639 érvényes szavazat közül az önkormányzati képviselőként induló Ferkovics Tibor 591 szavazatot kapott, megelőzve ezzel a 406 szavazatot gyűjtött Jónás Tibort és a 344 voksot szerző Lakatos Bertalan alpolgármestert.

A többi jelölt közül Pilcsák Csaba József 175, Nemes Tamás Endre 46, Szőke József 39 és Jőrös Tibor Zsolt 38 szavazatot szerzett.  A jegyző tájékoztatása szerint a helyi választási irodához több, a választás rendjének megzavarásáról szóló bejelentés érkezett. Ezek részben szervezett szállításról szóltak, illetve a szavazók közül többen mobiltelefonnal fotózták le a szavazólapjukat a szavazófülkében - mondta Szép Béla.

A jegyző hozzátette, két esetben rendőrségi eljárás is indul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!