szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szigorú rendelet lép hatályba július 1-jétől, ami a rendőrök mellett a katasztrófavédőkre, a terrorelhárítókra, a bv-alkalmazottakra és a nemzetbiztonságiakra is vonatkozik. Ha a parancsnok úgy akarja, szolgálatban nem tarthatnak maguknál mobiltelefont és tízezer forintnál több pénzt, illetve ennél értékesebb vagyontárgyat.

Július 1-jétől megszabhatják, mennyi pénzt tarthat magánál egy rendőr, illetve magával viheti-e mobiltelefonját - derül ki Pintér Sándor belügyminiszter rendeletéből, amelyet a legfrissebb Magyar Közlönyben hoztak nyilvánosságra.

A rendőrök mellett a terrorelhárítókra, a katasztrófavédőkre, a büntetés-végrehajtás alkalmazottaira és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársaira is vonatkozik a fenti határozat.

A rendelet értelmében az országos parancsnok, a főigazgató vagy az állományparancsnok megtilthatja, hogy beosztottja 10 ezer forintnál több készpénzt, illetve bankkártyát tartson magánál szolgálatban. Ha megtiltják, a rendőr (tűzoltó, terrorelháríró stb.) köteles a vagyontárgyat, a bankkártyát vagy a pénzt a szolgálat felvételekor egy erre szolgáló páncélszekrényben elhelyezni. Amikor végzett, visszakapja a dolgait.

Ugyanígy megtilthatja a parancsnok, hogy beosztottja mobiltelefont tartson magánál. Kivéve, ha erre valamilyen nyomós oka van, ez esetben ugyanis írásbeli kérvényt nyújthat be, amit akár kedvezően is elbírálhatnak.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége