szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Juhász Péter nyílt levelet írt Molnár Gyulának és Botka Lászlónak, amelyben közölte, nem fognak közös listát állítani a szocialistákkal, és vizsgálják ki az Együtt tagjának kifütyülését.

Nyílt levelet írt Molnár Gyulának, az MSZP pártelnökének és Botka Lászlónak, az MSZP lehetséges miniszterelnök-jelöltjének Juhász Péter, az Együtt elnöke.

Ebben Juhász azt írja, bár egyeztettek egy időpontot Botkával, hogy elmenjen az Együtt elnökségével ismertetni elképzeléseit, de

az Együtt nem tervezi, hogy közös listát állít a szocialistákkal.

Juhász kifejti, azért nem akarnak közös listát a szocialistákkal, mert az MSZP "nem képes tagjai sorából kivetni azokat a személyeket, akik a megújulás akadályai, és ilyen módon a szervezet egésze nem képes a megújulásra".

Juhász azt írja, csütörtökön fórumot tartottak Dunakeszin, ahol megjelent a párt választmányának elnöke, Szigetvári Viktor, az alelnök Hajdu Nóra, a Dunakeszi-Fót egyéni országgyűlési választókerületi szervezet vezetője, Szabó Mihály, valamint Vargha Nóra, a párt tagja is, de egyszer csak beállított a rendezvényre Fekete Zoltán, a választókerület MSZP-s vezetője 10-12 fő kíséretében, köztük egy helyben jól ismert fóti fideszes párttaggal.

Amikor Vargha Nóra, az Együtt fóti önkormányzati képviselője kezdett beszélni, akkor két Fekete Zoltánnal érkezett ember, Juhász szerint szocialista aktivisták sípot vettek a szájukba, és megzavarták a rendezvényt. Juhász beszámolója szerint az egyikük azt is mondta, hogy a jövőben a kampány során minden olyan rendezvényt meg fognak zavarni, amelyen Vargha Nóra felszólal.

Az Együtt elnöke hozzáteszi, Vargha Nóra éppen a héten tett feljelentést a fóti önkormányzat korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatban, ezért a helyi Fidesz-Jobbik-MSZP szavazataival le is váltották bizottsági tisztségéből. 

Az Együtt semmiféle közösséget nem tud vállalni ilyen alakokkal, és az is kétséges számomra, hogy olyan szervezettel akarunk-e bármiről egyeztetni, ahol a fideszes lopásokat feltáró ellenzéki pártok tagjainak és vezetőinek nyilvános szereplését megzavaró kétes elemek vezető beosztásban vannak.

Juhász Péter azt kéri, hogy Molnár és Botka vizsgálják ki az esetet, és tájékoztassák annak párton belüli következményeiről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!